Algemeen

In financiële nood door corona? Vraag om overbruggingsfinanciering

Mark Klein Breteler
14 jun. 2020

Door het coronavirus komen veel bedrijven in financiële nood. Vooral voor het evenementensector, horeca, toerisme en transport hebben maatregelen getroffen. Een overbruggingsfinanciering aanvragen bij de bank of bij andere financiers kan een oplossing zijn.

Garantstelling voor leningen

Het kabinet heeft aangekondigd garant te willen staan ​​voor de leningen die je door de gevolgen van het coronavirus aangaan. De BMKB-voorwaarden worden verruimd en de nieuwe regeling gaat vanaf 16 maart 2020 gelden.

Aanvullende maatregelen voor ondernemers

De regeling geldt vooral voor ondernemers die een gezond toekomstperspectief hebben, maar nu tijdelijke problemen hebben met hun liquiditeit. De overheid hoopt dat door de nieuwe maatregelen en financiers bereid zijn om te helpen aan hun betalingsverplichtingen te voldoen.We hebben het in dit geval over ondernemers die geen financiering kunnen krijgen omdat er veel onzekerheden zijn voor de financier. De staat kan door middel van een garantstelling een groot deel van het risico wegenemen.

Verruiming BMKB-voorwaarden

In de huidige BMKB-regeling is het borgstellingskrediet 50% van het totaal aan nieuw te verstrekken financiering. Over deze som geeft de staat 90% borgstelling af. De financierder loopt zo een beperkt risico. De verruiming betekent dat het borgstellingskrediet wordt verruimd van 50% naar 75% voor een overbruggingsfinanciering van 4 jaar.

Meer weten?

Wil je meer weten over het aanvragen van een overbruggingsfinanciering? Uiteraard volgen we de ontwikkelingen en blijven we in gesprek met financieringspartijen. We hopen binnenkort meer informatie te kunnen geven over de mogelijkheden en voorwaarden. Uiteraard kun je ons in de tussentijd altijd bellen of mailen bij vragen. Neem gerust contact op met Mark Klein Breteler.

Blijf als ondernemer op de hoogte van het laatste Corona-nieuws. 

Meer informatie? Neem contact op met Mark Klein Breteler
Neem contact op met Mark Klein Breteler