Algemeen

Betalingsproblemen? Vraag uitstel van betaling aan bij de Belastingdienst

Kees van Laarhoven
24 mrt. 2020

Kom je als gevolg van het coronavirus in betalingsproblemen? Dan kun je bij de Belastingdienst bijzonder uitstel van betalingen aanvragen. Dit zijn de voorwaarden.

Hoe vraag je uitstel van betaling aan?

U kunt voor alle inkomsten-, vennootschaps-, omzet- en loonbelasting uitstel van betaling aanvragen.

In een korte aan de Belastingdienst vraag je om uitstel van betaling en geef je aan dat je door de uitbraak van corona in de betalingsproblemen bent gekomen. De invorderingsmaatregelen worden dan gestopt. Je krijgt automatisch 3 maanden uitstel van betaling. Ook wordt de invorderingsrente, die berekend wordt gedurende de looptijd van het uitstel, tijdelijk verlaagd van 4% naar 0.01%.

Is betalingsuitstel van 3 maanden te kort?

Indien een betalingsuitstel van 3 maanden te kort is, kun je ook voor een langere periode uitstel aanvragen. De belastingdienst vraagt ​​dan nog aanvullende informatie aan te leveren (eventueel verklaring van een derde deskundige). Een derde deskundige kan een externe adviseur, een externe financier, een brancheorganisatie, een accountant of financieel adviseur zijn. Hier volgt nog geen nadere informatie.

Het verzoek om uitstel moet je sturen naar:

Belastingdienst
Postbus 100
6400 AC Heerlen

Update

Deze regeling is verlengd. Kijk voor de meest recente regelingen op www.countus.nl/corona

Goedkeuring verzoek

Bij goedkeuring van je verzoek hoef je de boete voor het niet op tijd betalen van btw of loonbelasting niet te betalen.

Verlaging van je voorlopige aanslag

Een lagere winst door de uitbraak van het coronavirus en het betalen van een voorlopige aanslag inkomsten- of vennootschapsbelasting? Dan kun je die voorlopige aanslag verminderen, zodat je directe minder belasting betaalt.

Meer weten?

Heb je vragen over de uitstel van betaling? Of wil je je voorlopige aanslag verlagen? Uiteraard kunnen wij je daarbij helpen. Neem voor meer informatie contact op met je ondernemersadviseur.

Blijf als ondernemer op de hoogte van het laatste Corona-nieuws. 

Meer informatie? Neem contact op met Kees van Laarhoven
Neem contact op met Kees van Laarhoven