Jaarrekening Paardenhouderij

Is jouw paardenhouderij een bv, nv of coöperatie? Dan moet je ieder jaar je cijfers publiceren bij de Kamer van Koophandel. Ook de bank kan vragen naar een jaarrekening voor bijvoorbeeld een financiering. Wat zijn voor een paardenhouderij belangrijke punten om rekening mee te houden bij het samenstellen van de jaarcijfers?

Waardering paarden

Alles begint natuurlijk met een goede administratie. Maar zodra de administratie geboekt is, is de jaarrekening nog niet af. Vooral bij paardenhouderijen speelt de waardering van paarden een grote rol, want dit heeft een grote invloed op de winst. Het is dus belangrijk dat je de waarde van je paarden goed weet vast te leggen en dat je voor deze vastlegging – samen met je accountant – een goede systematiek gebruikt.

Winstmarge en kengetallen paardenhouderij

Zijn de cijfers van je bedrijf klaar? Dan wil je graag weten hoe je gedraaid hebt. Wat is je winstmarge en is dit vergelijkbaar met voorgaande jaren? Wat kan hierin verbeteren? En hoe draait je bedrijf ten opzichte van vergelijkbare bedrijven? Hiervoor maken we bij Countus gebruik van kengetallen. Want weet jij eigenlijk wat de gemiddelde huurprijs is van een box in jouw provincie?

Toekomst

De cijfers van het afgelopen jaar geven vaak aanleiding voor een gesprek over de toekomst. Wat zijn je plannen? Waar wil je naartoe werken? En nog belangrijker: wat is hiervoor nodig? Bij Countus vinden we dat gesprek heel belangrijk. Op het moment dat we de jaarcijfers met je doorspreken, nemen we voor dit onderdeel dan ook alle tijd.

Tussentijdse cijfers

Wanneer je de administratie goed op orde hebt, kan je ook werken met tussentijdse cijfers. Vooral de tussentijdse cijfers na afloop van het derde kwartaal kunnen zeer waardevol zijn. Op dat moment is het goed om samen met je adviseur te kijken of er bijvoorbeeld nog een investering moet worden gedaan, of dat het beter is om deze door te schuiven. Gaan we wel of niet de buitenkozijnen nog laten verven? Wij denken graag met je mee!

Meer weten over jaarrekening paardenhouderij?

Wil je meer weten over jaarrekeningen of wat we voor jou als specialist in de paardenhouderij kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

×