Voor welke activiteiten kun je de SLIM-subsidie aanvragen?
Met de regeling stimuleert het kabinet dat werknemers zich blijven ontwikkelen. Je kunt de subsidie aanvragen voor de volgende initiatieven:
- Het doorlichten van de onderneming met het maken van een opleidings- of ontwikkelingsplan als doel.
- Loopbaan- of ontwikkeladviezen aan medewerkers van de onderneming.
- Ondersteuning en begeleiding bij het opzetten van activiteiten die leren en ontwikkelen binnen de onderneming bevorderen. Denk aan de oprichting van een bedrijfsschool.
- Praktijkleerplaatsen voor beroepsopleidingen in de Derde Leerweg.
MBO-opleiding Derde Leerweg
De SLIM-subsidie voor praktijkleerplaatsen in de Derde Leerweg is vergelijkbaar met de subsidieregeling praktijkleren. De subsidieregeling praktijkleren kun je al een aantal jaar aanvragen voor MBO-opleidingen in de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL), maar deze staat niet open voor de Derde Leerweg. De opleiding via de Derde Leerweg is vooral interessant voor zij-instromers.
Door wie kan de subsidie aangevraagd worden?
Individuele mkb-ondernemingen en samenwerkingsverbanden kunnen de subsidie aanvragen. Een samenwerkingsverband bestaat uit minimaal 2 mkb-ondernemingen, eventueel aangevuld met 1 of meerdere organisaties. Daarnaast kunnen grote bedrijven uit de landbouw-, horeca- of recreatiesector de subsidie aanvragen.
Waar en wanneer aanvragen?
Je kunt de aanvraag voor de SLIM-subsidie elk jaar indienen van 2 maart tot en met 31 maart en van 1 september tot en met 30 september. Dat doe je bij de Dienst Uitvoering van Beleid. Voor samenwerkingsverbanden en grote bedrijven geldt jaarlijks een aanvraagperiode van 1 april tot en met 30 juni.
Meer weten?
Heb je vragen over de nieuwe SLIM-subsidie, neem dan contact op met Lijsje Slager.