Countus Recreatiecongres 2024

Dinsdag 1 oktober 2024
Avonturenpark Hellendoorn

Na het succes van de vorige edities organiseren we op dinsdag 1 oktober voor de derde keer het Countus Recreatiecongres! Dit jaar op een bijzondere locatie namelijk Avonturenpark Hellendoorn.

Schrijf je alvast in om op de hoogte te blijven wanneer de aanmelding opengaat! Je ontvangt een mail wanneer je je kunt aanmelden. 

Laat je inspireren, uitdagen en ontvang waardevolle kennis tijdens het Countus Recreatiecongres. Hier geven diverse sprekers hun visie over ontwikkelingen en trends in de branche. Daarnaast zijn er interessante kennissessies en sluiten we natuurlijk af met een borrel.

Sprekers

Tijdens het pleinaire gedeelte van het Recreatiecongres nemen diverse sprekers het woord over ontwikkelingen in de markt. 

Henk Lassche – Lid Algemene Directie Countus Accountants + Adviseurs

Countus viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Wat is de drijfveer achter dit succes? Henk Lassche legt uit hoe Countus al meer dan een eeuw lang omgaat met belemmeringen en ruimte vindt voor ondernemerschap. Henk benadrukt drie essentiële punten die voor elke ondernemer van toepassing zijn: belemmeringen liggen vaak bij jezelf, bepaal je eigen positie en behoud altijd het overzicht van het grote geheel.

Rens Jan van Vliet – Managing Director Avonturenpark Hellendoorn

Rens Jan vertelt over zijn weg naar Avonturenpark Hellendoorn. Want hoe gaat het er nu precies achter de schermen bij een pretpark aan toe? Hoe werkt een pretpark in Twente samen met de grote spelers uit de Europese markt? Hij geeft je praktische learnings mee over deze samenwerkingen. En waar loopt het management tegenaan en hoe zorg je dat je top of mind blijft als pretpark? In deze sessie vertelt Rens Jan je daar alles over.

Kennissessies

Na het pleinaire gedeelte van het Recreatiecongres kies je de leerzame kennissessies die je wilt bijwonen. 

Mark Gerrits – Businessplan op 1 A4

De Nederlandse recreatiesector is volop in beweging. Er is een consolidatieslag gaande, het aanbod van recreatiebedrijven en accommodaties om ons heen verandert, maar de eisen en wensen van de gast ook. Om nog maar niet te spreken over steeds veranderende wet- & regelgeving. Hoe bepaal je nu in dit volop veranderende landschap de juiste strategie voor jouw recreatiebedrijf? En veel lastiger nog; hoe geef je vervolgens met concrete acties invulling aan die strategie en meet je in hoeverre je op koers ligt? Mark vertelt je hier alles over en legt je uit hoe jij als recreatieondernemer jouw businessplan op 1 A4 kunt krijgen en daar daadwerkelijk uitvoering aan kunt geven.

Kristel Weren- van Gemert - Omgevingsvergunning

Als recreatiebedrijf in het buitengebied, krijg je te maken met regels op het gebied van onder meer stikstof, geluid, geur en veiligheid. Wil jij jouw vakantiepark ontwikkelen? Of ga je je werkzaamheden veranderen of uitbreiden? Dan moet je vaak aan andere voorwaarden voldoen en heb je misschien ook andere vergunningen nodig. Recreatiebedrijven liggen vaak bij natuur, bossen waardoor het aspect stikstof een essentieel te onderzoeken aspect is. In deze kennissessie leer je meer over deze belangrijke onderwerpen.

Carla Mannessen – Duurzame inzetbaarheid

In deze kennissiessie leer je meer over rekening houden met specifieke omstandigheden en wensen van werknemers in verschillende fasen van hun leven en loopbaan. Want goed inzetbare medewerkers kunnen beter inspelen op aanpassing van het takenpakket, veranderingen in hun loopbaan en ontwikkelingen in- en van de organisatie.

Locatie

Avonturenpark Hellendoorn
Luttenbergerweg 22
7447 PB Hellendoorn

 

Schrijf je in voor de interesselijst: