Menu

Zwangerschapsuitkering: deadline compensatie zelfstandigen nadert

Ben je bevallen tussen 7 mei 2005 en 3 juni 2008? Dan kun je recht hebben op een zwangerschapsuitkering: de compensatie voor zelfstandigen. Je kunt deze vergoeding van € 5.600 tot en met 30 september 2018 aanvragen. Wees er dus snel bij!

 

Zwangerschapsuitkering aanvragen

Je kunt de aanvraag indienen bij het UWV. De uitbetaling vindt plaats in het 1e kwartaal 2019.

De compensatie is een zwangerschaps- en bevallingsuitkering voor vrouwelijke zelfstandigen, beroepsbeoefenaren of meewerkende echtgenotes/partners die in de periode van 7 mei 2005 tot en met 3 juni 2008 zijn bevallen. Zij ontvingen in die periode namelijk geen zwangerschapsuitkering. De compensatieregeling overbrugt de periode tussen de afschaffing van de WAZ en de invoering van de ZEZ-uitkering per 4 juni 2008.

 

Ook in dienst?

De uitkering bedraagt € 5.600 bruto. Heb je als vrouwelijke zelfstandige, beroepsbeoefenaar of meewerkende echtgenoot/partner ook als werkneemster een zwangerschaps- en bevallingsuitkering ontvangen op grond van de Wet Arbeid en Zorg? Dan kun je via de compensatieregeling een aanvulling tot € 5.600 ontvangen. Dit kan vooral interessant zijn als je een kort dienstverband had.

 

Verliessituaties en vroeggeboorte

Bijzonder aan de compensatieregeling is dat de uitkering niet wordt gebaseerd op je feitelijk inkomen in het jaar vóór de bevalling. Ook in het geval van verliessituaties bestaat er dus recht op compensatie.

Daarnaast kun je in het geval van een vroeggeboorte (na 24 weken) of bij overlijden van de baby ook compensatie aanvragen. In geval van overlijden van de moeder kunnen nabestaanden een compensatie aanvragen.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de compensatie voor zelfstandigen en of jij daar recht op hebt? Vul het contactformulier in of neem contact op met Han ter Welle.

✆ 038 455 26 00

 info@countus.nl

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Han ter Welle

Datum: 11-09-2018

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.