Menu

Zieke werknemer? No-riskpolis!

Als een werknemer ziek wordt, heb je als werkgever op dit moment de verplichting het salaris 2 jaar lang voor minimaal 70% door te betalen. Dit kan een belemmering zijn om een werknemer met een grotere kans op uitval door arbeidsongeschiktheid aan te nemen. Met een no-riskpolis kan je dit risico beperken.

 

Wat is nu een no-riskpolis?

Een no-riskpolis is een tegemoetkoming voor de loondoorbetalingsverplichting die je hebt bij ziekte van een werknemer. Het UWV vergoedt tijdens ziekte het salaris tot maximaal het ziektewetdagloon (€ 199 in 2015). De polis geldt voor een termijn van 5 jaar. Eenmalige verlenging is mogelijk als je werknemer een aanzienlijk verhoogde kans op ziekte of arbeidsongeschiktheid heeft. Voor werknemers met een Wajong-uitkering geldt de no-riskpolis altijd.

 

Voor wie geldt de no-riskpolis?

Om recht te hebben op de no-riskpolis moet je werknemer voldoen aan één van de volgende voorwaarden:

  • Je werknemer heeft een WIA-, WAO-, WAZ-, of Wajong-uitkering.
  • Je werknemer heeft ooit een Wajong-uitkering ontvangen.
  • Je werknemer heeft problemen (gehad) door zijn ziekte of handicap bij het volgen van onderwijs. En hij komt binnen 5 jaar na afloop van het onderwijs bij jou in dienst.
  • Je werknemer heeft een verklaring van de gemeente of UWV dat hij een arbeidshandicap heeft.
  • Je werknemer heeft een WSW-indicatie.
  • Je werknemer is vóór 8 juli 1954 geboren, heeft langer dan 52 weken een WW-uitkering en is vanuit de WW in dienst gekomen. Hij krijgt dan na 13 weken ziekte een Ziektewetuitkering.

Zelfs als je werknemer bij zijn vorige werkgever arbeidsongeschikt is geworden, maar geen WIA-uitkering ontving omdat hij minder dan 35% arbeidsongeschikt was, heb je recht op een no-riskpolis in de volgende gevallen:

  • Op de eerste dag van de 13 weken voor het einde van de wachttijd WIA had de werknemer geen andere werkgever dan bij wie hij ziek is geworden. Of als je werknemer wel een andere werkgever had, dan werkte hij daar al toen de wachttijd WIA begon. Een proefplaatsing of detachering is geen dienstverband.
  • Werknemer kon geen eigen of passend werk doen bij het oorspronkelijke bedrijf.
  • Werknemer komt binnen 5 jaar na de wachttijd WIA bij jou in dienst.

 

Hoe maak ik gebruik van de no-riskpolis?

Voor jou als werkgever is het belangrijk te weten of de no-riskpolis geldt, omdat je werknemer dan buiten de verzuimverzekering kan blijven. Maar gedurende de eerste 2 maanden van het dienstverband is je werknemer niet verplicht jouw vragen hierover te beantwoorden. Ook tijdens het sollicitatiegesprek hoeft de werknemer geen informatie te verstrekken over dit onderwerp. Om toch te kunnen achterhalen of je gebruik kunt maken van de no-risk polis heeft Countus een checklist ontwikkeld die je met bijbehorende brief aan je werknemer kan overhandigen. Zo ontvang je toch de informatie die je nodig hebt.

 

Meer weten?

Meer weten over de no-rikspolis? Of hoe je daar gebruik van kunt maken? Vul het contactformulier in of neem contact op met Ronald Hovens.

✆ 06 392 31 289

r.hovens@countus.nl

Ik wil graag meer weten over de no-riskpolis

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Ronald Hovens

Datum: 26-10-2015

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.