Menu

Zieke medewerker? Zorg voor een goede verzuimverzekering

Heb je werknemers in dienst? Dan heb je ongetwijfeld regelmatig te maken met een zieke medewerker. Naast dat je een medewerker moet missen, kost een zieke werknemer heel veel geld. Sluit daarom een verzuimverzekering af. Dit zijn de aandachtspunten.

 

Kosten zieke medewerker

Per dag kost een ziek personeelslid gemiddeld € 250. Denk aan de loonkosten, maar ook aan de kosten voor vervanging, verzuimbegeleiding en eventueel overwerk of productieverlies.

Je bent als werkgever bovendien wettelijk verplicht om maximaal 2 jaar lang tenminste 70% van het salaris van de zieke medewerker door te betalen. En is er een cao van toepassing? Dan geldt voor jou meestal een hoger loondoorbetalingpercentage. Daarnaast moet je als werkgever je inspannen om je werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

 

Sluit een verzuimverzekering af

Gelukkig kun je je verzekeren. Je kunt hiervoor een collectieve verzuimverzekering afsluiten bij een verzekeraar. Met een verzuimverzekering ben je verzekerd voor de
voor de financiële gevolgen als werknemers (langdurig) ziek zijn.

Hoe werkt het precies? Voor een vast bedrag per jaar betaalt de verzekeraar (een gedeelte van) het salaris dat je moet doorbetalen bij ziekte. Sommige verzekeraars bieden ook extra dienstverlening bij het terugdringen van het ziekteverzuim.

Het is niet verplicht om een verzuimverzekering af te sluiten. Maar we raden het je wel sterk aan gezien de financiële risico’s die verbonden zijn aan de loondoorbetaling. Je bent overigens als je medewerkers in dienst hebt wel verplicht om een basiscontract af te sluiten met een arbodienst of bedrijfsarts.

 

Dekking van een verzuimverzekering

Bij het afsluiten van een verzuimverzekering kun je een keuze maken uit verschillende dekkingspercentages. Die variëren van 70% tot 100%. Je kunt hierbij ook onderscheid maken tussen het eerste en tweede ziektejaar.

Valt je bedrijf onder een cao? Dan adviseer ik je de dekking zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de cao-verplichtingen. Bovendien kun je er als werkgever voor kiezen om werkgeverslasten gedeeltelijk of geheel mee te verzekeren.

 

Let goed op de voorwaarden

Helaas zien wij regelmatig dat een verzuimverzekering niet voldoende aansluit bij de financiële risico’s van werkgevers. Dan kan een zieke werknemer nog veel meer geld kosten. Aan andere kant komt het ook voor dat werkgevers bovenmatig zijn verzekerd.

Let dus goed op de voorwaarden en zorg ervoor dat je een verzekering afsluit die past bij jouw situatie.

 

Andere kostenposten

Naast de loondoorbetaling heb je als werkgever soms ook te maken met andere grote kostenposten bij de re-integratie van een zieke werknemer. Denk aan het deskundigenoordeel en overige re-integratie-inspanningen die moeten worden verricht om de werknemer te herplaatsen. Dit kan binnen jouw eigen onderneming zijn of elders.

Let op: niet alle verzekeraars vergoeden deze kosten, terwijl deze kunnen oplopen van € 2.000 tot € 6.000.

 

Eigen risico

Alle verzekeraars hanteren een eigen risico. Bij een conventionele verzuimverzekering is dit een eigen risico in de vorm van een aantal wachtdagen (10 of 30 werkdagen). Bij een stop-loss-verzekering is een bepaald geldbedrag je eigen risico. Veel verzekeraars bieden jou de keuze wat betreft de omvang. Hoe lager je eigen risico, hoe hoger de premie.

Bij de keuzes voor een verzuimverzekering dien je als ondernemer goed na te gaan welke risico’s je zelf wilt of kunt dragen, en welke niet. Uiteraard kunnen de specialisten van Countus je hierbij helpen.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over het doorbetalen van een zieke medewerker? We helpen je graag. Vul het contactformulier in of neem contact op met Ben Spenkelink.

✆ 06 – 15 077 844

b.spenkelink@countus.nl

Ik wil graag meer weten over een goede verzuimverzekering

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Ben Spenkelink

Datum: 11-07-2018

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.