Menu

Wetsvoorstel herziening kinderalimentatie

Woensdag 18 februari 2015 hebben Ard van der Steur en Jeroen Recourt het initiatief Wetsvoorstel vereenvoudiging kinderalimentatie ingediend. Met deze nieuwe wet willen zij bereiken dat de betalingsregels na echtscheiding rechtvaardiger en duidelijker worden.

 

Kinderalimentatie eenvoudiger en eerlijker

Recourt en Van der Steur willen met dit initiatiefwetsvoorstel de berekeningsmethodiek voor kinderalimentatie wettelijk verankeren. Daarbij wensen zij de berekening te vereenvoudigen en transparanter te maken waardoor ouders zelf in staat zijn de berekening te maken. De duur van de alimentatie wordt beperkt tot 18 jaar, tenzij het kind studeert of naar school gaat. In het laatste geval ontstaat een recht op kinderalimentatie tot 23 jaar.

 

Verplichte minimum bijdrage

Recourt en Van der Steur stellen verder voor om de huidige wettelijke financiële verplichting van de stiefouder voor zijn stiefkinderen te schrappen. Daarnaast zal de kinderalimentatie voor de kinderen uit de eerste relatie niet aangepast worden als er financiële verplichtingen ontstaan richting kinderen die later met een andere ouder zijn verwekt. Ook zullen ouders een minimumbedrag aan het levensonderhoud van hun kinderen moeten besteden. Bij de huidige rekensystematiek is dit niet het geval.

 

Meer weten?

Meer weten over kinderalimentatie? Vul het contactformulier in of neem contact op met Marjel Kempen.

✆ 06 143 99 415

 m.kempen@countus.nl

Ik wil graag meer weten over kinderalimentatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Marjel Kempen-Luiten

Datum: 19-02-2015

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.