Menu

Wet veedichte gebieden ingetrokken door Rutte

De Wet veedichte gebieden is van de baan. Dat heeft minister-president Mark Rutte bevestigd in een brief aan de Tweede Kamer. Hij verwijst daarin naar de afspraken in het nieuwe regeerakkoord. Het nieuwe kabinet gaat bijvoorbeeld in gesprek met de sector en de betrokken provincies om te kijken hoe de warme sanering van de varkenshouderij in belaste gebieden kan worden vormgegeven.

 

Omvang veehouderijen

De wet zou provincies meer bevoegdheden geven om grenzen te stellen aan de omvang van veehouderijen. Dit met het oog op de volksgezondheid en de bescherming van de leefomgeving.

 

Wijs besluit

Robert Kamphuis van het team ruimtelijke ordening en milieu bij Countus accountants + adviseurs vindt het een wijs besluit de wet in te trekken. ‘Het wetsvoorstel zou sturen op dieraantallen’, zegt hij. ‘In mijn ogen slaat de wet daarmee de plank mis. Daarom heeft Countus afgelopen voorjaar ook een inspraakreactie gestuurd aan de toenmalige staatssecretaris van Economische Zaken.’

Volgens Kamphuis is het sturen op emissie en immissie een veel betere en effectievere manier om een veilige en gezonde leefomgeving te bereiken en in stand te houden. ‘Daar zijn genoeg wettelijke middelen voor. In mijn ogen is het daarom slim de wet te schrappen.’

 

Meer weten?

Heb je vragen over de gevolgen van het intrekken van de beoogde Wet veedichte gebieden? Neem contact op met Robert Kamphuis.

✆ 038 45 526 00

r.kamphuis@countus.nl

Ik wil graag meer weten over Wet veedichte gebieden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Robert Kamphuis

Datum: 13-11-2017

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.