Menu

Werkzaam in de recreatiesector? Dit betekent de AVG voor jou

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de Europese Unie in werking. Deze wet vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens en brengt voor alle bedrijven die werken met persoonsgegevens de nodige verplichtingen met zich mee. Zo ook voor ondernemers in de recreatiesector.

 

Versterking en uitbreiding van privacyrechten

De AVG zorgt voor de versterking en uitbreiding van privacyrechten. Zo moeten organisaties bijvoorbeeld kunnen bewijzen dat ze daadwerkelijk toestemming hebben gekregen om persoonsgegevens te verwerken. Daarnaast heeft iedereen het recht om een organisatie te vragen zijn persoonsgegevens te verwijderen. Bedrijven zijn dan verplicht deze gegevens daadwerkelijk weg te gooien.

 

AVG en de recreatiesector

Wat betekent dit voor de recreatiesector? De recreatiesector is bij uitstek een branche waarin veel persoonsgegevens worden verzameld. Denk bijvoorbeeld aan alle gegevens die je verzamelt van personeelsleden en/of leveranciers. Of de NAW-gegevens van klanten die een verblijf hebben geboekt. Betreft het gegevens van kinderen? Dan is het nu nog belangrijker dat je voor het opslaan van deze gegevens toestemming vraagt bij de ouders of de wettelijke vertegenwoordigers.

 

Leidraad voor recreatiebedrijven

De RECRON heeft speciaal voor de recreatiesector een leidraad opgesteld. In dit document vind je relevante verplichtingen voor de recreatiesector en specifieke voorbeelden. Doe er je voordeel mee!

 

Meer weten?
Wil je meer weten over de invoering van de AVG? En wat dit betekent voor de recreatiesector? Vul het contactformulier in of neem contact op met Arjan Schipper.

Ik wil graag meer weten over de invoering van de AVG

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Arjan Schipper

Datum: 15-03-2018

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.