Ruimte voor ontwikkeling

Bij ons wordt fanatiek gewerkt en is er ruimte voor ontwikkeling

Bij Countus staat jouw eigen ontwikkeling voorop. Want als jij doet waar jij goed in bent en blij van wordt, zorgt dat voor een gezonde werkcultuur. We streven naar ondernemerschap binnen de organisatie en kansen zijn er genoeg. Als jij laat zien dat je ze wilt pakken, helpen wij je daarbij. Niet alleen door middel van een training, maar ook van projecten en van elkaar. Samen voor ontplooiing noemen wij dat.​

​Hoe merk jij dat?​​

  • We stimuleren jou om opleidingen te volgen.​
  • Er is ruimte om te leren van elkaar​.
  • We geven elkaar gevraagd en ongevraagd feedback.​
  • Als jij er voor wilt gaan, bieden wij jou kansen​.
  • Deuren staan altijd open om jouw ideeën te bespreken.​
Scholingsprogramma

Het scholingsprogramma wordt regelmatig vernieuwd en uitgebreid. Daarnaast bieden we training aan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van je adviesvaardigheden, coachend adviseren en presentatievaardigheden.

ROA

Als eerste en enige accountantskantoor in Nederland mag Countus professionals opleiden tot erkende Register Ondernemersadviseurs (ROA). De leergang is officieel gecertificeerd door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION). Het succesvol afronden van de leergang levert een diploma én de titel ROA achter de naam op. Daarmee is de functie ondernemersadviseur een erkend beroep. Het is enorm waardevol dat wij deze opleiding kunnen aanbieden aan jullie, zeker nu er ook vanuit externe partijen interesse is getoond in deze opleiding

De start van het Countus Management Development Programma

Binnen Countus is het vanzelfsprekend dat je als medewerker de ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling. Naast de vakinhoudelijke opleidingen, is het nu ook mogelijk om je te ontwikkelen tot leidinggevende. In het Management Development Programma bieden we ruimte voor die ontwikkeling op maat. In aansluiting op je eigen (leer)behoefte en ontwikkelpunten geef je als deelnemer invulling aan je managementambities.

‘Als je wilt leren, moet je bij ons zijn!’

Herman Haak en Marcel de Ronde werken bij Countus in Emmeloord. Herman als ondernemersadviseur, Marcel als senior assistent accountant. Ze vertellen hoe hun werkdagen bij Countus eruit zien.

‘In 6 jaar tijd ben ik doorgegroeid van een ‘nietskunner’ naar vestigingsverantwoordelijke’

Rob Postma (35) werkt als teammanager bij Countus. Hij is trots op hoe zijn klanten omgaan met de gevolgen van de huidige coronacrisis. ‘Onze klanten werken zich dagelijks een slag in de rondte voor hun droom en hun passie. In bijzondere tijden zoals tijdens deze coronacrisis heb ik gelukkig gezien dat onze klanten zich veerkrachtig opstelden en als echte ondernemers op zoek gingen naar mogelijkheden om te overleven. Dat maakt mij met recht trots. Ik ervaar het als een eer om hen daarbij te kunnen helpen waar mogelijk.’ 

‘Mijn enthousiasme voor de accountancy is echt gegroeid!’

Marjolein de Boer is Junior Assistent Accountant van het Expertiseteam Controle. ‘In de periode dat ik bij Countus werk, ben ik zelfverzekerder geworden. Ook heb ik een beter beeld van mijn toekomst gekregen. Het enthousiasme voor accountancy is echt gegroeid! Daar heeft vooral de sfeer en de begeleiding een groot aandeel in gehad.’

‘Wat we doen, doet ertoe’

Margreet Bomert werkt bij Countus Emmeloord en Zwolle. Daarnaast heeft ze thuis een biologisch fruitteeltbedrijf. Wist je dat er overeenkomsten zijn tussen het controleren van fruit en het werk van een accountant en kwaliteitsadviseur? ‘In het werk van een accountant en kwaliteitsadviseur zitten dezelfde elementen. Je zorgt ervoor dat mensen de juiste dingen doen, met moreel kompas, zonder verspilling en met een kwalitatief goed resultaat..', vertelt Margreet.

‘Hoe je loopbaan bij Countus ontwikkelt, heb je zelf in de hand’

Remco de Vries is senior ondernemersadviseur zorg bij Countus in Zeist. ‘Het leukste aan mijn functie is dat je echt naast ondernemende medisch professionals staat. Zij krijgen te maken met wet- en regelgeving waar op de diverse medische opleidingen te weinig bij wordt stilgestaan.’

HR-vraagstukken: dé expertise van onze afdeling Personeelsmanagement

Sanne van Dam – Jurist Arbeidsrecht bij Countus – woont samen met haar man Bart en 2 kinderen Fien en Tom in Hattem. Sanne werkt bij het Expertise Team Salarisverwerking & Personeelsmanagement. Het leukste aan haar werkt vindt ze de diversiteit. ‘Geen dag is hetzelfde’, legt ze uit. ‘We krijgen veel verschillende vragen op een dag. Van het opstellen van een arbeidsovereenkomst tot het ondersteunen bij ontslag, maar ook bijvoorbeeld over het wel of niet afschrijven van vakantiedagen. In ons team krijgen we daarnaast de vrijheid om nieuwe ideeën te ontplooien en kansen te grijpen'. 

'Countus als dé gesprekspartner voor klanten in de intensieve veehouderij'

Rick ter Haar (30) is Branchespecialist Intensieve Veehouderij bij Countus. Hij woont samen met zijn vriendin in Diepenheim en helpt in zijn vrije tijd ook graag mee op het varkensbedrijf van zijn familie. Daarnaast maakt hij vaak een ritje op de mountainbike of speelt hij voetbal.

‘Via de Countus Academy bieden we 50 verschillende cursussen aan’

Cindy Pit (47) is HR Consultant en Specialist op het gebied van Opleiden en Ontwikkelen bij Countus. Ze is getrouwd met Erik, heeft 2 kinderen en woont in Wapserveen. ‘Het leukst aan mijn werk vind ik de afwisseling tussen HR-advisering en mijn specialisme in opleiden en ontwikkelen’, vertelt ze.

Meer informatie? Neem contact op met onze recruiter Heleen

Collega's aan het woord

1 Ik heb het gevoel dat we samen sterk zijn en klaar zijn voor de toekomst!

Naam

Ik kan mezelf zijn en hoef niet mooier voor te doen dan het is. Dat werkt ontspannen.

Onbekend

Toen ik plotseling naar het ziekenhuis moest en daar een nachtje moest blijven, hebben mijn collega’s mijn auto ’s avonds thuis gebracht. Zo hartverwarmend!

Onbekend

We spreken elkaar aan bij de voornaam, welke functie je ook hebt

Nynke