Persoonlijke ontwikkeling

Kennis uitbreiden, Persoonlijke groei, Meedenken met organisatie.

Persoonlijk ontwikkelen in de huidige tijd gaat verder dan leren en ontwikkelen via trainingen. Juist in de dagelijkse praktijk leren we veel van elkaar. Zo helpt de professionaliteit op bijvoorbeeld juridisch of fiscaal gebied ook om als collega’s van elkaar te leren. Sparren over ontwikkelingen in de branche of specifieke klantcases wordt door onze collega’s als zeer waardevol ervaren.

Scholingsprogramma

Het scholingsprogramma wordt regelmatig ververst. Je kunt trainingen op je eigen vakgebied volgen waaronder bijvoorbeeld agrarisch bedrijfsadvies. Ook voor de ontwikkeling van je soft skills kun je je adviesvaardigheden, coachend adviseren en presentatievaardigheden aandacht geven Wist je dat je je daar tegenwoordig zelf voor aan kunt melden? 

ROA

Als eerste en enige accountantskantoor in Nederland mag Countus professionals opleiden tot erkende Register Ondernemersadviseurs (ROA). De leergang is officieel gecertificeerd door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION). Het succesvol afronden van de leergang levert een diploma én de titel ROA achter de naam op. Daarmee is de functie ondernemersadviseur een erkend beroep. Het is enorm waardevol dat wij deze opleiding kunnen aanbieden aan jullie, zeker nu er ook vanuit externe partijen interesse is getoond in deze opleiding

De start van het Countus Management Development Programma

Binnen Countus is het vanzelfsprekend dat je als medewerker de ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling. Naast de vakinhoudelijke opleidingen, is het nu ook mogelijk om je te ontwikkelen tot leidinggevende. In het Management Development Programma bieden we ruimte voor die ontwikkeling op maat. In aansluiting op je eigen (leer)behoefte en ontwikkelpunten geef je als deelnemer invulling aan je managementambities.

‘De ontwikkeling die ik bij Countus doormaak, gaat heel natuurlijk’

Joas Meijer is duaal student Accountancy bij Countus Zwolle. Hij volgt een tweedaagse HBO-opleiding Accountancy op Windesheim en is daarnaast werkzaam als Junior Assistent Accountant. Wat doet hij precies? Joas ondersteunt de gevorderde assistenten zodat deze optimaal aan hun doelen kunnen werken. Dat doet hij bijvoorbeeld door belastingaangiftes voor te bereiden, administraties te verwerken, BTW-aangiftes op te stellen en jaarrekeningen samen te stellen. Wil je meer weten hierover?

 

‘Als je wilt leren, moet je bij ons zijn!’

Herman Haak en Marcel de Ronde werken bij Countus in Emmeloord. Herman als ondernemersadviseur, Marcel als senior assistent accountant. Ze vertellen hoe hun werkdagen bij Countus eruit zien.

Op de koffie bij ondernemersadviseur Lennart in Dronten

Ondernemersadviseur Lennart van der Kamp uit Vollenhove herken je aan zijn grote glimlach. Je loopt direct tegen zijn bureau aan als je het kantoor in Dronten binnenloopt, waar hij samen met nog 13 andere collega's samenwerkt. Ook collega's van andere vestigingen schuiven regelmatig aan. Zeker op vrijdag als ze broodjes bestellen. Waar komt zijn grote glimlach vandaan?

‘Mijn enthousiasme voor de accountancy is echt gegroeid!’

Marjolein de Boer is Junior Assistent Accountant van het Expertiseteam Controle. ‘In de periode dat ik bij Countus werk, ben ik zelfverzekerder geworden. Ook heb ik een beter beeld van mijn toekomst gekregen. Het enthousiasme voor accountancy is echt gegroeid! Daar heeft vooral de sfeer en de begeleiding een groot aandeel in gehad.’

Meer informatie? Neem contact op met onze recruiters Nynke & Marja

Collega's aan het woord

1 Ik heb het gevoel dat we samen sterk zijn en klaar zijn voor de toekomst!

Naam

Ik kan mezelf zijn en hoef niet mooier voor te doen dan het is. Dat werkt ontspannen.

Onbekend

Toen ik plotseling naar het ziekenhuis moest en daar een nachtje moest blijven, hebben mijn collega’s mijn auto ’s avonds thuis gebracht. Zo hartverwarmend!

Onbekend

We spreken elkaar aan bij de voornaam, welke functie je ook hebt

Nynke