‘Tijdens mijn stage bij Countus heb ik mezelf verder ontwikkeld binnen de accountancy’

Bij Countus vinden we het belangrijk dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen. En dat geldt ook voor de studenten die stage lopen bij Countus. Laura Beens, student aan Aeres Hogeschool in Wageningen, vertelt over haar stage bij Countus Emmeloord.

Uitdaging en vernieuwing

Aangenaam. Mijn naam is Laura Beens. Tijdens mijn studie word ik opgeleid tot docent en kennismanager binnen de groene sector. Omdat ik mezelf nog verder wilde ontwikkelen, ben ik in mijn 3e studiejaar op zoek gegaan naar een minor met veel uitdaging, vernieuwing en een link met de agrarische sector. Al snel viel mijn oog op de minor Advies en accountancy bij Aeres Hogeschool in Dronten.

Accountancy als nieuwe uitdaging

Aangezien ik op accountancyvlak nog een leek was, zag ik best op tegen een stage. Maar vol goede moed ging ik op zoek. Tijdens mijn zoektocht viel mijn oog direct op Countus. Na het eerste contact kreeg ik al snel te horen dat ik aan de slag kon bij het accountantskantoor in Emmeloord!

Zo blij en enthousiast als ik was, zo spannend was het ook. Want tja, ik wist nog niet zoveel. Vol zenuwen begon ik in februari dan ook aan een nieuwe uitdaging in de wereld van de accountancy.

Veel vrijheid

Wat stond mij te wachten? Past dit vakgebied wel bij mij? Is het niet te hoog gegrepen? Al die vragen gingen aan het begin van mijn stage door mij heen. Toch heb ik hier de juiste antwoorden op gekregen. En dat komt onder andere door de vrijheid die ik heb gekregen. Je wordt tijdens je stage bij Countus meegenomen in de werkzaamheden en door het contact met verschillende collega’s krijg je een goed beeld van de organisatie. Collega’s zijn bereid te helpen en er heerst een gemoedelijke sfeer.

Interne cursussen

Naast dat ik bezig ben geweest met de basiswerkzaamheden binnen de accountancy, kreeg ik ook de mogelijkheid om intern cursussen te volgen. Zo heb ik de cursus ‘gecombineerde opgave’ gevolgd. Aangezien het cursusaanbod divers is, kon ik een cursus uitzoeken die echt bij mij past.

Facturen en winstaangiftes

De basiswerkzaamheden tijdens mijn stage bestonden voornamelijk uit het coderen van facturen en het invullen van winstaangiftes. Daarnaast heb ik met diverse andere werkzaamheden meegekeken. Welke werkzaamheden je bij Countus kunt uitvoeren, is afhankelijk van je leerdoelen en je eigen kwaliteiten. Je kunt je bijvoorbeeld richten op het samenstellen van de jaarrekening, fiscale aangiften en bedrijfseconomisch werk. De mogelijkheden zijn zeer uiteenlopend. Hierover denken collega’s graag mee bij het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan. Zo kon ik alles uit mijn stage halen!

Netwerk uitbreiden

Ook heb ik zelf een bijeenkomst georganiseerd, waardoor ik veel in contact ben gekomen met collega’s van andere vestigingen. Het leggen van deze contacten verliep soepel. Collega’s wilden graag met me meedenken en een bijdrage leveren aan mijn ontwikkeling. Zo heb ik een nog beter beeld gekregen van de organisatie en kon ik mijn netwerk uitbreiden.

Door de juiste begeleiding van mijn collega’s en de vrijheid die je krijgt, heb ik mezelf weten te ontwikkelen binnen het accountancyvak. Ik kijk dan ook met een goed gevoel terug op het afgelopen halfjaar.

Ook een stage bij Countus?

Wil je ook een stage op één van de 23 vestigingen van Countus? Nieuw talent is altijd welkom. Neem hiervoor contact op met Nynke Aardema. En heb je vragen voor Laura? Neem dan contact met haar op via LinkedIn.

Meer informatie? Neem contact op met onze recruiters Nynke & Astrid