Menu

‘Bij Countus heeft iedereen zijn eigen verhaal en is iedere collega uniek’

Bij Countus is het belangrijk dat elke medewerker zich kan ontwikkelen en daarin zijn eigen weg vindt. Dit geldt ook voor de collega’s in de controlepraktijk van Countus. Daan van Huigenbos is sinds 1 maart 2018 in dienst en vertelt over zijn ervaringen tot nu toe.

Eerste kennismaking

Na een aantal jaren bij BDO te hebben gewerkt vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Op het juiste moment werd ik benaderd om eens op gesprek te komen bij Countus. Ik merkte dat de manier van communiceren vrij informeel en horizontaal is. Zo had ik bijvoorbeeld rechtstreeks contact met de verantwoordelijk accountant van het controleteam en niet met een HR-afdeling. En ik hoefde geen formele intelligentietest uit te voeren, maar een drijfverentest om te achterhalen waar ik energie van krijg. Ook werd er snel geschakeld. Daarom koos ik voor werken bij Countus.

 

Ervaringen

Het controleseizoen begon voor mij met een aantal specifieke werkzaamheden, zoals de controle van de WMO- en Jeugdwet-verantwoordingen van verschillende instellingen. Van zorgboerderijen en thuiszorginstellingen tot zorggroepen.

Tussendoor maakte ik mkb-opdrachten. Na de deadline van 1 april heb ik een aantal middelgrote mkb-ondernemingen gecontroleerd en vervolgens werkte ik voor een grote zorginstelling met specifieke zorgregelgeving. Het controleseizoen sloot ik af met een bouwonderneming en een aantal subsidieopdrachten. Kortom: een mooi evenwichtig pakket opdrachten.

 

Eigen verhaal

Al snel merkte ik dat iedereen bij Countus zijn eigen verhaal en achtergrond heeft. De één komt bij een groot kantoor vandaan, de ander bij een klein kantoor. De één volgt een studie tot AA, de ander volgt een studie tot RA, en weer een ander heeft de studie tijdelijk on hold gezet. Alles is bespreekbaar. Er zijn geen harde verplichtingen en er is begrip voor ieders verhaal en mening. Daarbij wordt gekeken naar de individu. Zo is er ook begrip voor ieders standpunt inzake overwerken en weekendwerk. Het sleutelwoord hiervoor is collectief. Als team moeten we het doen, het groepsgevoel staat voorop.

 

Balans werk en privé

Een belangrijke waarde voor mij is een goede balans tussen werk en privé. Naast dat ik mijn werk belangrijk vind en het naar mijn zin wil hebben, vind ik het ook minstens zo belangrijk om ’s avonds te sporten, om met mijn vriendin op de bank te zitten en in het weekend niet te veel aan werk te hoeven denken.

Natuurlijk maken we in het voorjaar overuren. En natuurlijk zitten er wel eens lange weken bij. Maar als ik tijdens mijn 4 weken zomervakantie terugkijk op het feit dat we met een relatief klein team bergen werk hebben verzet en dat alle klanten tevreden zijn, dan kan ik niet anders dan met een voldaan gevoel terugkijken.

 

Zorgbranche

De 4 sectoren waarin Countus voornamelijk actief is zijn agro, agri, mkb en zorg. De huidige controleklanten zijn voornamelijk agri- en mkb-klanten. Vanuit de directie is de zorgbranche 1 van de speerpunten voor 2018-2020. Daarin heb ik bij mijn vorige werkgever al veel ervaring opgedaan. Voor mij is het een mooie uitdaging om hieraan mee te werken en het biedt kansen om eens mee te gaan naar klanten en mee te werken aan offertetrajecten en presentaties.

 

Ook werken bij Countus?

Ben je op zoek naar verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om de kwaliteit naar een hoger niveau te tillen? Countus is altijd op zoek naar talent. Solliciteer op onze vacatures of neem contact op met Nynke Aardema voor meer informatie.