Van de zorg naar de accountancy

Collega Joey Bartels maakte 2 jaar geleden de switch van de zorgsector naar de accountancy. Een bijzondere stap, maar wel een zeer bewuste. Hij volgt momenteel de duale opleiding aan de Christelijke Hogeschool Windesheim en werkt 3 dagen per week bij Countus in Ommen. Waarom koos hij voor de accountancy? En waarom voor Countus als accountantskantoor?

Op zoek naar uitdaging

Joey werkte als woonbegeleider voor mensen met een verstandelijke beperking. Mensen tussen de 20-40 die zelfstandig wonen. Hij hielp ze met de dagelijkse zaken. De opleiding inclusief het werken heeft hij 3 jaar gedaan. Na een jaar merkte hij dat de uitdaging wel wegviel, dat het veel routinematig werk was. Er zaten niet veel meer mogelijkheden in dan verder door te leren.

Duaal traject

‘Ik had altijd al wel een affiniteit met financiën en economie. Ik ben me daarom gaan oriënteren in financiële opleidingen. Accountancy sprong er voor mij eigenlijk direct uit. Vooral het enthousiasme van de accountants op de open dagen over hun beroep heeft me over de streep getrokken.’

Joey vond het prettig dat er een duaal traject mogelijk was. Na al een aantal jaren te hebben gewerkt, wilde hij liever niet weer voltijds naar school, maar het was voor hem geen halszaak.

Ontmoeting met Countus

Joey kwam Wietske Nimberg – recruiter en HR-consultant bij Countus – tegen op een SRA-dag voor eerstejaars studenten van Windesheim. Bartels is voorzitter van de studievereniging BeACtive en vanuit die hoedanigheid gaf hij een presentatie. Wietske vertegenwoordigde Countus en het SRA-accountantskantoor. Na de presentatie raakten zij met elkaar in gesprek. Joey was net begonnen aan het 2e jaar van het duale traject en was op dat moment aan het solliciteren. Countus stond nog niet op zijn netvlies.

De dag na hun ontmoeting nodigde Wietske hem uit voor een kennismakingsgesprek bij haar op kantoor. ‘Toen ik bij Countus kwam merkte ik gelijk dat er een heel prettige uitnodigende sfeer hing’, geeft Joey aan. Wietske: ‘De ontmoeting met Joey kwam voor mij ook toevallig op mijn pad. De SRA-kantorendagen zijn eigenlijk voor ons de wat meer uitgelezen momenten om studenten en potentiële werknemers te ontmoeten’.

Theorie direct toepassen

Joey volgt dus het duale traject. Dat vindt hij prettig, maar Countus ook. Wietske: ‘Wat hij leert op school kan hij bij ons direct in praktijk brengen. En dat werkt prima. Wat niet wegneemt dat wij uiteraard ook reguliere stagetrajecten aanbieden voor voltijdstudenten. Wij hebben we een mooie mix van beiden’.

Joey kan het werk in combinatie met de opleiding prima combineren. Ook het voorzitterschap van de studievereniging BeACtive doet hij er gemakkelijk bij. ‘Ik vind het leuk om activiteiten te organiseren. En juist het voorzitterschap heeft me altijd getrokken.’

Familiebedrijven

Het feit dat hij in de zorg heeft gewerkt, heeft er niet toe geleid dat hij nu bij Countus ook meer belangstelling heeft voor klanten in die sector. ‘Mijn interesse ligt met name bij familiebedrijven en de wat kleinere mkb-bedrijven. Ik kom uit een ondernemersgezin, mijn vader heeft een slijterij.’

Voor Wietske was dit een pluspunt, maar ze vond hem ook zeer sociaal en proactief overkomen. ‘Hij wilde echt ergens voor gaan. Dat was voor ons doorslaggevend om hem binnen te halen bij Countus. Wij waren van mening dat er een match was en wij kunnen hem ook veel bieden.’

En dat er een goede match is, blijkt. Wietske: ‘De teamleider van Joey is zeer tevreden over hem. Hij pakt het echt heel goed op, boven verwachting. Hij stelt zich sociaal op binnen het team. Is positief kritisch over het werk, stelt veel inhoudelijke vragen en heeft al klantcontact. Wij zijn erg blij om hem erbij te hebben.’

Studentenbijeenkomsten

Het is voor studenten goed om zich op tijd te oriënteren op de arbeidsmarkt. SRA ‘Go Explore’ organiseert daarom ieder jaar bijeenkomsten op hogescholen en universiteiten en die laatste doen dat graag samen met SRA-kantoren.

Claudia van Engeleburg, projectmanager Arbeidsmarkt bij SRA: ‘Voor ons is het van belang dat studenten weten wat het betekent om op een mkb-kantoor te werken, zodat zij later in de opleiding een bewuste keuze kunnen maken’.

De SRA Meet & Eat-bijeenkomsten zijn bijvoorbeeld uitgelezen momenten om in contact te komen met verschillende kantoren. ‘Maar we gaan ook naar de kantoren toe. Dit schooljaar hebben we op 5 locaties een tour georganiseerd waarbij we met studenten bij SRA-kantoren langs gaan.’ In september van dit jaar start SRA weer met introductiebijeenkomsten voor eerstejaars voor de diverse opleidingsinstituten.

Actief zijn naast je studie

Maar niet alleen dergelijke evenementen zijn belangrijk voor studenten om bij te wonen. Claudia: ‘Zorg dat je als student meer doet dan alleen je opleiding. Het lidmaatschap van een studievereniging bijvoorbeeld is goed voor je carrière, je kunt een mooi netwerk opbouwen.’ Wietske vult aan: ‘En je leert bepaalde competenties te ontwikkelen. Zeker als je je actief opstelt’.

Joey bevestigt dit: ‘Het voorzitterschap heeft mij mijn werkplek opgeleverd. Maar ik zie dat ook mijn medestudenten, die ook lid zijn van BeACtive, er uiteindelijk veel meer uithalen dan alleen het lidmaatschap. Ik kan het iedereen aanraden’.

Ook studeren en werken bij Countus?

Wil je ook werken op één van de 25 vestigingen van Countus? Nieuw talent is altijd welkom. Neem hiervoor contact op met Heleen Admiraal.

Meer informatie? Neem contact op met 1 van onze Recruiters!