Menu

(Bbl-)leerling in dienst? Vraag de subsidie praktijkleren aan

Bied je praktijk- of werkleerplaatsen aan (bbl-)leerlingen? Dan kun je van 2 juni tot en met 15 september 2018 weer de subsidie praktijkleren aanvragen voor het studiejaar 2017-2018. Wees er op tijd bij, want dit is een harde deadline. Salarisadviseur Lijsje Slager vertelt wat de subsidie inhoudt en waar je op moet letten.

Subsidie praktijkleren

De subsidie praktijkleren is een tegemoetkoming voor ondernemers die leerlingen of studenten begeleiding bieden. Per leerling kun je recht hebben op maximaal 2.700 euro. Zonde dus om daar geen gebruik van te maken!

Wanneer kom je in aanmerking?

Je kunt in aanmerking komen voor de subsidie als je een leerling of student een leerplaats aanbiedt uit 1 van deze categorieën:

  • Vmbo: een leerwerktraject in de basisberoepsgerichte leerweg
  • Mbo: een beroepsbegeleidende leerweg (bbl)
  • Hbo: een duale of deeltijdopleiding die binnen de sectoren techniek of landbouw en natuurlijke omgeving valt
  • Promovendi en Technologisch ontwerpers in opleiding (toio’s)

Nieuwe categorieën toegevoegd

Voor het studiejaar 2017-2018 is de regeling uitgebreid. Ook wanneer je praktijkleerplaatsen aanbiedt voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO), Praktijkonderwijs (PRO) of de entreeopleiding in het vmbo kun je de subsidie aanvragen.

Tip
De studenten hoeven niet per se bij jou op de loonlijst te staan. Zijn ze bij jou aan het werk via een uitzendbureau of payrollbedrijf? Zolang jij de begeleiding biedt, heb jij recht op deze subsidie.

Zorg voor bewijsvoering

Om de subsidie voor je aan te kunnen vragen, hebben wij een kopie van de praktijkovereenkomst nodig. Daarnaast moet je zorgen voor een aanwezigheidsregistratie, zodat je kunt aantonen hoeveel je leerling daadwerkelijk werkt binnen je bedrijf.

En ook niet geheel onbelangrijk: zorg dat je bewijs hebt waaruit blijkt dat begeleiding heeft plaatsgevonden. Denk aan een kopie van het werkboek of een uitdraai van de documentatie in de online portal. Ik maak nog wel eens mee dat leerlingen bij hun vertrek het werkboek meenemen of dat het online account wordt verwijderd. Bij een controle moet je bewijs kunnen laten zien, dus let hier goed op.

Tip
Neem je een nieuwe bbl-leerling aan? Stel dan een leerarbeidsovereenkomst op, zodat je uitgezonderd bent van de zogeheten ketenregeling. Je hoeft de bbl’er na 2 jaar dan nog geen vast contract aan te bieden. Ik kan je hier uiteraard bij helpen.

Zo vraag je de subsidie aan

Heb je recht op deze subsidie? Uiteraard kunnen wij de subsidie-aanvraag dan voor je verzorgen, zodat jij nergens omkijken naar hebt. Neem contact met mij op voor meer informatie.

 

Meer weten?

Meer weten over de subsidie praktijkleren? Of wil je dat Countus deze subsidie voor je aanvraagt? Vul het contactformulier in of neem contact op met Lijsje Slager.

✆ 06 146 06 555

l.slager@countus.nl

Ik wil graag meer weten over subsidie praktijkleren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Lijsje Slager

Datum: 29-05-2018

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.