Menu

Verplichte LEI-registratie bij rentederivaat

Sinds 3 januari 2018 ben je als ondernemer met een rentederivaat verplicht om een Legal Entity Identifier (LEI) te hebben. Met dit unieke nummer kunnen financiële toezichthouders beleggingstransacties beter volgen en sneller ingrijpen als ze dat nodig vinden. We zetten de aandachtspunten voor je op een rijtje.

 

LEI-nummer aanvragen bij KvK

Heb je een rentederivaat? Dan moet je dus een LEI hebben. Een LEI-nummer kun je aanvragen bij de Kamer van Koophandel (KvK) voor € 65 exclusief btw. De verlenging kost € 40 exclusief btw per jaar.

 

Geen rentederivaat meer?

Wat te doen als je geen rentederivaat meer hebt? Vanuit het Uniform Herstelkader (UHK) zijn veel rentederivaten herbeoordeeld en financieel gecompenseerd. Het aantal actieve rentederivaten wordt dus minder. Als je geen rentederivaat meer hebt en er vinden ook geen beleggingstransacties meer plaats binnen het bedrijf, dan kun je het LEI-nummer stopzetten.

Het LEI-nummer opheffen werkt heel eenvoudig via de website van de KvK. Let er wel op dat alleen een bevoegd medewerker van je bedrijf dit kan doen.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over het LEI-nummer en je rentederivaat? Vul het contactformulier in of neem contact op met Mark Klein Breteler.

✆ 06 424 91 769

m.kleinbreteler@wecapital.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Mark Klein Breteler

Datum: 29-08-2019

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.