Menu

Vakantiedagen: hoe zit het ook alweer?

De zomerperiode staat voor de deur. Dat betekent dat de meeste werknemers weer een paar weken vakantie opnemen om even op te laden. Maar hoe zit het ook alweer met vakantiedagen? Personeelsadviseur Ronald Hovens legt uit waar je als werkgever op moet letten.

Wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen

Het aantal vrije dagen dat een medewerker heeft, is vastgelegd in het arbeidscontract. Daarin kun je de opdeling maken tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen.

Bij een fulltime dienstverband heeft een medewerker recht op 20 doorbetaalde vakantiedagen. Dit zijn de wettelijke vakantiedagen en deze zijn dus voor iedereen hetzelfde. De bovenwettelijke vakantiedagen zijn de vrije dagen bovenop die 20 wettelijke dagen. Als je geen cao hebt, kun je in overleg met je medewerker afspreken hoeveel extra vrije dagen hij of zij per jaar mag opnemen.

Tip
De bovenwettelijke dagen kun je ook inzetten als verplichte snipperdagen of als wachtdagen bij ziekte.

Geldigheid vakantiedagen

Ik krijg vaak de vraag hoe lang vakantiedagen geldig zijn en of werknemers de uren die nog niet zijn opgenomen mogen ‘opsparen’ en meenemen naar het volgende jaar. Ook hierin wordt onderscheid gemaakt tussen de wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen.

De wettelijke vakantiedagen vervallen 6 maanden na het jaar waarin ze zijn opgebouwd. Dat betekent dat medewerkers vóór 1 juli hun dagen van het vorige jaar moeten hebben opgenomen. Anders komen ze te vervallen. Voor de bovenwettelijke vakantiedagen geldt een verjaringstermijn van 5 jaar.

Vakantiedagen bij ziekte

Is een medewerker ziek? Dan blijft hij of zij recht houden op vakantiedagen. Als iemand bijvoorbeeld door langdurig ziek zijn niet in staat is geweest om vrije dagen op te nemen, dan wordt de termijn voor de wettelijke vakantiedagen verruimd naar 5 jaar.

Tip
Informeer je medewerkers over het saldo van hun vrije dagen en stimuleer ze om hun dagen op te nemen.

Vakantiedagen uitbetalen

En hoe zit het dan met het uitbetalen van vakantiedagen? De wettelijke vakantiedagen mag je als werkgever niet uitbetalen. Ook niet in overleg met je werknemer. Vakantiedagen zijn echt bedoeld om je medewerkers vrij te geven en kunnen dus niet worden ingewisseld voor salaris.

Let op
Er is 1 uitzondering, namelijk wanneer het dienstverband eindigt. In dat geval ben je verplicht de resterende wettelijke vrije dagen uit te betalen. Voor bovenwettelijke vakantiedagen gelden andere regels. Deze verlofuren mag je wél uitbetalen als je dit schriftelijk overeenkomt met de medewerker.

Ziek tijdens vakantie

Wordt je medewerker ziek tijdens zijn of haar vakantie? Dan zijn dit ziektedagen en geen verlofdagen. Je werknemer moet zich hiervoor wel officieel ziek melden en dit kunnen aantonen met een verklaring van de dokter.

Zorg voor een goede verlofadministratie

Om als werkgever zicht te houden op hoeveel vrije dagen je medewerkers hebben opgenomen en op hoeveel ze nog recht hebben, raad ik aan om een goede verlofadministratie bij te houden. Je kunt dit bijhouden op de salarisstrook, maar het kan bijvoorbeeld ook heel eenvoudig via een Employee Self Service. Zo voorkom je discussie over hoeveel vrije dagen medewerkers nog hebben en heb je altijd inzicht in het vakantiedagensaldo.

Tip
Probeer altijd in goed overleg af te stemmen met je werknemer wanneer hij of zij vrije dagen opneemt. Soms is in het vakantiereglement of in de cao al bepaald in welke periode werknemers wel of niet vakantie kunnen nemen. Maar is dat niet vastgesteld? Wees dan transparant en overleg samen wanneer medewerkers het beste vakantie kunnen opnemen.

Meer weten?

Wil je meer weten over vakantiedagen en verlofuren? We helpen je graag. Vul het contactformulier in of neem contact op met Ronald Hovens.

✆ 06 392 31 289

r.hovens@countus.nl

Ik wil graag meer weten over vakantiedagen en verlofuren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Ronald Hovens

Datum: 29-06-2018

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.