Menu

UWV betaalt compensatie transitievergoeding zieke werknemers

Om werkgevers tegemoet te komen in de kosten bij ontslag, komt er een zogeheten regeling compensatie transitievergoeding. Deze regeling compenseert de transitievergoedingen die zijn betaald aan langdurig zieke werknemers.

Compensatie transitievergoeding

Als je werknemer 2 jaar ziek is geweest, kun je als werkgever ontslag aanvragen bij het UWV. De werknemer heeft dan recht op een transitievergoeding. Het is ook mogelijk om afscheid te nemen van een langdurig zieke werknemer met een beëindigingovereenkomst. Je kunt dan een vergoeding toekennen aan de werknemer. Met de nieuwe regeling worden ondernemers gecompenseerd in deze kosten.

Compensatie aanvragen

Heb je een werknemer die een transitievergoeding heeft gekregen na een periode van langdurige arbeidsongeschiktheid? Of heb je een werknemer die bijna 2 jaar arbeidsongeschikt is? Of heb je misschien nog ‘slapende dienstverbanden’?* Dan kunnen wij je helpen bij het afronden van het dienstverband en/of het aanvragen van een compensatie voor een transitievergoeding.

Je kunt de compensatie aanvragen vanaf 1 april 2020. Dat kan voor toekomstige betalingen en voor betalingen in de periode van 1 juli 2015 tot 1 april 2020.

Meer weten?

Wil je meer weten over de compensatie voor de transitievergoeding? Vul het contactformulier in of neem contact op met Herman Everts of Sanne van Dam.

✆ 088 56 572 96

✉ h.everts@countus.nl

✆ 06 184 463 27

✉ s.vandam@countus.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Datum: 11-09-2019

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.