Menu

Update rentederivaten: 15.000 ondernemers inmiddels gecompenseerd

Binnen het Uniforme Herstelkader (UHK) zijn inmiddels de eerste 15.000 van de 19.000 ondernemers gecompenseerd. In het UHK staat het compensatieproces waarlangs derivatendossiers van gedupeerde ondernemers beoordeeld en financieel gecompenseerd moeten worden. In dit artikel geven we een update van de stand van zaken.

 

4.000 ondernemers wachten nog op compensatie

In december 2016 zijn de banken akkoord gegaan met het Uniforme Herstelkader (UHK). Inmiddels hebben zij € 860 miljoen uitgekeerd, wat neerkomt op gemiddeld € 57.333 per ondernemer.

Zeker 4.000 ondernemers wachten dus nog op compensatie. Hiervoor is gemiddeld € 160.000 per ondernemer gereserveerd (€ 640 miljoen in totaal). Dit bedrag hebben de banken naar verwachting ook zeker nodig.

 

Complexe dossiers extra goed controleren

De complexe dossiers vergen meer tijd, waardoor nog niet iedereen een voorstel voor compensatie heeft ontvangen. Door de complexiteit en vanwege het feit dat er mogelijk met meer aannames wordt gewerkt, moeten deze dossiers extra goed worden gecontroleerd en beoordeeld. Daarentegen heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) laatst besloten dat de controle op de juiste afsluiting van de dossiers zal worden verminderd.

 

Voorstel ontvangen? Vraag advies

Vanwege de complexere dossiers, hogere financiële compensaties, mogelijk meer aannames en een afname van de controle op de juiste afsluiting is het belangrijk dat je het UHK-voorstel goed controleert voordat je deze accepteert. Bij acceptatie geldt namelijk finale kwijting.

 

Meer weten?

Hulp nodig? Financieringsspecialist Mark Klein Breteler is gespecialiseerd in derivaten en kan jouw voorstel toetsen op volledigheid en juistheid. Bovendien adviseert hij je graag over de verdere afwikkeling van het UHK. Neem vrijblijvend contact op met Mark Klein Breteler.

✆ 06 424 91 769

✉ m.kleinbreteler@countus.nl

Door: Mark Klein Breteler

Datum: 12-03-2019

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.