Menu

Teruggavetermijn btw bij zonnepanelen beperkt

Heb je zonnepanelen aangeschaft? Let dan goed op. De termijn waarbinnen je als consument de btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen kunt terugvragen, wordt namelijk beperkt. Terugvragen kan vanaf nu tot 6 maanden na afloop van het kalenderjaar waarin je de panelen hebt gekocht. Dit heeft de staatssecretaris van Financiën, Menno Snel, bekendgemaakt.

 

Binnen 6 maanden terugvragen

Door de btw terug te vragen, kun je als huiseigenaar honderden euro’s besparen. Eerder gold er geen uiterlijke termijn. Maar sinds 1 januari 2019 moet je de btw dus uiterlijk binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar waarin je de zonnepanelen hebt gekocht terugvragen bij de Belastingdienst.

Heb je de zonnepanelen al vóór 2019 gekocht? Dan geldt er overgangsrecht. Je hebt dan in ieder geval nog tot 1 juli 2019 de mogelijkheid om de btw terug te vorderen ongeacht het jaar waarin je de zonnepanelen hebt gekocht.

 

Te laat, wat dan?

Mocht je toch te laat zijn met terugvragen, dan kun je de Belastingdienst vragen om een zogeheten ambtshalve teruggave. Hiervoor geldt een periode van 5 jaar na afloop van het jaar waarin je de zonnepanelen hebt aangeschaft. We raden je wel aan om het hier niet op aan te laten komen, want deze stap brengt onzekerheden met zich mee.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over het terugvragen van de btw op zonnepanelen? Vul het contactformulier in of neem contact op  met Halbe van den Berg.

✆ 06 103 62 602

h.vandenberg@countus.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Halbe van den Berg

Datum: 16-01-2019

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.