Menu

Studieclub Young Dairy Farmers wint Topkuilcompetitie

De bedrijfseconomische studieclub Young Dairy Farmers, een studieclub met jonge fanatieke boeren uit de Noordoostpolder, heeft de Topkuilcompetitie van 2018 gewonnen. De leden ontvingen daarvoor een overheerlijke slagroomtaart tijdens een studieclubavond.

Prijs voor beste voorjaarskuil

Topkuil is een jaarlijks terugkerend competitie-element waarbij gezocht wordt naar de maker van de beste voorjaarskuil. De wedstrijd wordt georganiseerd door Melkvee.nl. Countus is 1 van de partners, net als Eurofins Agro, OCI Agro, Reesink Agri, Van Iperen en de graszaadbedrijven DLF, Limagrain en DSV.

Melkveehouders kunnen individueel, per provincie of met een studieclub meedoen. Voor de beste studieclub telt de gemiddelde score van de minimaal 4 deelnemers. De 4 beste studieclubs op basis van die gemiddelde score krijgen van de jury de nominatie van finalist. Tijdens het Topkuilevent eind vorig jaar bepaalde de jury welke studieclub tot winnaar wordt uitgeroepen.

 

Young Dairy Farmers

Young Dairy Farmers bestaat uit 10 deelnemers en komt enkele keren per jaar bij elkaar. Jaap Gielen, specialist melkvee bij Countus, begeleidt de studieclub. Onderwerpen die aan de orde komen zijn veelal economische- en technische onderwerpen en de actualiteiten in de sector.

Jaap Gielen: ‘TOPkuilen maken in Flevoland is een kunst op zich. Met de beperkte bemestingsruimte bij de opbrengstpotentie van de grond, is het ruw eiwitgehalte vaak te laag in de voorjaarskuilen voor een Topkuil nominering. Dus deze prestatie is uitzonderlijk. Gefeliciteerd heren!’

 

Meer weten?
Wil je meer weten over de Topkuilcompetitie of over deelname aan de studieclub? Vul het contactformulier in of neem contact op met Jaap Gielen.

✆ 06 143 20 368

✉ j.gielen@countus.nl

Meer weten over de studieclub?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Jaap Gielen

Datum: 12-02-2019

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.