Menu

Partner krijgt meer verlof bij geboorte kind

Partners hebben vanaf 1 januari 2019 recht op meer verlof bij de geboorte van hun kind. Dat wordt geregeld in de Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG). Wat betekent dit precies?

 

Geboorteverlof na 1 januari 2019

Nu hebben partners na de geboorte recht op 2 dagen verlof met behoud van salaris. Deze 2 dagen worden uitgebreid naar een geboorteverlof van de wekelijkse arbeidsduur. De kosten voor dit extra verlof komen voor rekening van de werkgever. Het geboorteverlof kun je opnemen binnen 4 weken na de dag van de bevalling.

 

Extra verlof vanaf 1 juli 2020

Door deze nieuwe wet kunnen partners vanaf 1 juli 2020 nog meer verlof krijgen bij de geboorte van een kind. De partner mag in het eerste half jaar na de geboorte een aanvullend geboorteverlof opnemen van vijf keer de wekelijkse arbeidsduur. Dit aanvullende geboorteverlof hoeft de werkgever niet te betalen, maar de werknemer ontvangt hiervoor een uitkering van het UWV. De uitkering bedraagt 70% van het voor de werknemer geldende dagloon.

 

Verlenging adoptie- en pleegzorgverlof

De wet regelt ook dat het adoptie- en pleegzorgverlof wordt uitgebreid. Nu kunnen werknemers die een kind adopteren of een pleegkind in huis nemen 4 weken verlof opnemen. Hiervoor ontvangen zij een adoptie- of pleegzorguitkering van het UWV ter hoogte van 100% van het dagloon. Dit verlof wordt per 1 januari 2019 uitgebreid naar 6 weken verlof met een uitkering.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over geboorteverlof en/of adoptie- en pleegzorgverlof? Vul dan het contactformulier in of neem contact op met Lijsje Slager.

✆ 06 146 06 555

✉ l.slager@countus.nl

Ik wil meer weten over partnerverlof

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Lijsje Slager

Datum: 16-11-2018

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.