Menu

Bijna iedere ondernemer krijgt er helaas een keer mee te maken: medewerkers die niet meer goed functioneren of langdurig ziek zijn. Hoe ga je daarmee om? Hieronder vind je een voorbeeld waarin we laten zien wat de voordelen zijn van mediation bij een arbeidsrechtelijk probleem.

 

Voorbeeld mediation bij arbeidsrechtelijk probleem

Henk is in dienst als onderhoudsmonteur bij een bedrijf. De onderneming gaat in de loop der jaren andere, grotere apparaten maken. Ondanks diverse bijscholingen merkt het bedrijf dat Henk het onderhoud van deze grote apparaten niet meer aankan. Henk raakt overspannen.

Omdat er binnen het bedrijf geen andere geschikte functie voor Henk beschikbaar is, besluit het bedrijf de arbeidsovereenkomst met Henk te beëindigen. Zowel Henk als het bedrijf schakelen een advocaat in. Deze advocaten komen er niet uit, omdat Henk steeds met nieuwe eisen komt. De advocaten besluiten een mediator in te schakelen.

Tijdens de mediation wordt duidelijk waarom Henk zoveel weerstand heeft tegen de beëindiging van zijn arbeidsovereenkomst. Henk ziet ook in dat hij niet geschikt is voor de huidige werkzaamheden, maar voor het opnieuw solliciteren is hij erg bang. Hij weet niet hoe hij zich moet gaan presenteren. Het bedrijf biedt Henk vervolgens aan om naast zijn ontslagvergoeding de kosten van een begeleidingstraject te betalen.

 

Goed uit elkaar

In een gezamenlijk gesprek met de mediator en de advocaten zijn alle afspraken voor de beëindiging gemaakt en vastgelegd. Henk en het bedrijf zijn zo goed uit elkaar gegaan en een vervelende procedure bij de rechter is daarmee voorkomen.

De namen in dit voorbeeld zijn fictief.

Direct contact