Menu

Medewerkershandboek maakt het verschil op de arbeidsmarkt

Wordt het voor jouw bedrijf ook steeds lastiger om gemotiveerde en vakbekwame mensen te vinden en te behouden? Een medewerkershandboek kan een goed instrument zijn om te laten zien wat je als organisatie te bieden hebt en wat je verwacht van je medewerkers. Of je nu onder een cao valt of niet. Maar wat voor informatie zet je in een medewerkershandboek?

 

Schaarse arbeidsmarkt

In een schaarse arbeidsmarkt maken medewerkers hun keuze op basis van wat een bedrijf te bieden heeft. Daarbij gaat het niet alleen om goede arbeidsvoorwaarden en werk dat bij hen past. Medewerkers kiezen steeds vaker voor een werkgever op basis van de werksfeer, de cultuur in het bedrijf en de mogelijkheden om je te ontwikkelen. Ook de wijze waarop je als bedrijf maatschappelijk betrokken bent, speelt een steeds belangrijkere rol. Maar hoe laat je dit als werkgever zien?

 

Medewerkershandboek: persoonlijk en aansprekend

Met een medewerkershandboek speel je hier actief op in en laat je zien wat je te bieden hebt. Het is veel meer dan een personeelsreglement alleen. Het is een persoonlijk en aansprekend handboek voor de huidige en de nieuwe medewerker.

Het handboek bevat alle informatie die van belang is voor de medewerker en is geschreven in duidelijke en begrijpelijke taal. Daarbij past de vorm bij wat je als werkgever wilt uitstralen. Ook leg je in het handboek op duidelijke en begrijpelijke wijze het beleid uit.

 

Informatie in het medewerkershandboek

Wat staat er in het handboek? Neem in ieder geval onderstaande onderwerpen op in je medewerkershandboek:

  • Informatie over je bedrijf. Wat voor werkgever ben je? Wat vind je belangrijk? Wat verwacht je van de medewerker?
  • De wijze waarop je gesprekken voert over het functioneren.
  • De wijze waarop je persoonlijke ontwikkeling mogelijk maakt.
  • Informatie over veilig en gezond werken, verzuim, duurzame inzetbaarheid, etc.
  • De arbeidsvoorwaarden, regels en regelingen die van toepassing zijn.

Ook als je werkt met mensen die je buiten je organisatie inhuurt, kun je werken met een handboek. Deze kun je namelijk ook opstellen voor externe medewerkers.

 

Meer weten?

Meer weten over hoe je een aansprekend medewerkershandboek maakt? Vul het contactformulier in of neem contact op met Sanne van Dam of Ronald Hovens.

✆ 06 184 463 27

✉ s.vandam@countus.nl

✆ 06 392 31 289

✉ r.hovens@countus.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Datum: 19-06-2019

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.