Algemeen

Ron van den Berg - junior assistent accountant

19 mei 2020

Een jaar geleden maakte Ron van den Berg de overstap naar Countus Audit. Hij is werkzaam als junior assistent accountant en vertelt enthousiast over zijn vak én Countus als werkgever.

“Vanaf het vierde of vijfde jaar van de middelbare school ging ik nadenken over mijn toekomst, want rond die tijd moet je vanzelfsprekend gaan nadenken over wat je wilt gaan studeren. Toen ik me ging oriënteren op mijn toekomstmogelijkheden kwam ik er al snel achter dat ik iets met mijn economische aanleg wilde doen. Ik heb destijds gekeken naar de opleidingen Bedrijfseconomie en Accountancy , maar uiteindelijk is mijn voorkeur – ook na een dagje meelopen met een accountant – naar de studie Accountancy uit gegaan.”

Kijkjes in diverse keukens

“Als accountant krijg je een kijkje in de keuken van een bedrijf. En dankzij de uiteenlopende branches waarin we bij Countus actief zijn, heb ik de kans om allerlei soorten bedrijven en vakgebieden te leren kennen. Momenteel heb ik zo’n vijftien klanten en bij al deze klanten zie je onderlinge verschillen. Heel leerzaam, want de ene keer zit je in de handel en dan weer bij een productiebedrijf of een zorginstelling. Overal leer je wat nieuws: dit is ontzettend goed voor het ontwikkelen van je brede, algemene kennis. Dat moet ook wel in je aard zitten als accountant, die nieuwsgierigheid naar de bedrijfstak en niet op de laatste plaats nieuwsgierig zijn naar je klant.”

Countus als werkgever

“Voordat ik bij Countus aan de slag ging, werkte ik bij een klein kantoor. Nu werk ik bij een organisatie met 23 vestigingen. Erg leuk om zo veel collega’s te hebben en in een fijn team samen te werken! Countus als organisatie kende ik al via mijn opleiding, maar ik kende verder nog niemand bij Countus Audit. Het beeld wat ik vooraf had, het gemoedelijke en collegiale, bleek inderdaad te kloppen. Bij mijn eerste sollicitatiegesprek had ik direct een goed gevoel. Heel open, eerlijk, vrij. Dat gevoel en het beeld dat ik vooraf had kloppen nog steeds.

Werken in een écht team

Bij Countus ben je als personeelslid geen nummer, maar echt een persoon. Collega’s informeren naar je partner en eventuele kinderen, willen iets weten over je hobby’s. We functioneren écht als een team: mensen zijn altijd bereid elkaar te helpen. Of je nou een vraagstuk bij een klant hebt waar je niet uit komt of een vraag vanuit je studie: je kunt hoe dan ook rekenen op hulp en ondersteuning van je collega’s. Iets waar ik veel waarde aan hecht, want ik zeg altijd maar zo: ‘ werk is leuk, maar je collega’s maken de dag!’ Samen moet je de klus klaren en dat doen we dan ook.”

Oog voor persoonlijke groei 

“Wat daarnaast heel mooi is, is dat er binnen Countus veel aandacht is voor de persoonlijke groei van medewerkers. Meerdere malen per jaar vinden er gesprekken plaats om je voortgang en ambities te bespreken. Uiteindelijk is het mijn doel om mijn master te halen en door te kunnen groeien naar een functie waarin ik tekenbevoegd ben, maar dat is nog toekomstmuziek. Ik sta nu nog aan het begin van mijn carrière en heb nog veel te leren. Het is eigenlijk nog één grote ontdekkingsreis. Het is vooral de kunst om te leren hoe je de theorie als basis kunt gebruiken voor de praktijk. Hoe vaker je naar nieuwe klanten gaat, hoe beter je weet hoe je dat aan kunt pakken en zo ontwikkel je je steeds verder.“

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig of een baan bij Countus Audit iets voor jou is?