Algemeen

Maak kennis met het ambitieuze team van Countus Emmeloord

Countus Emmeloord is volop in beweging én zoekt uitbreiding! Eén van de Businessteamleiders bekleedt sinds kort de functie van Directielid van Countus, dus de vestiging is op zoek naar een vervanger. Wie zijn de mensen van Countus Emmeloord en wat hebben ze jou als potentiële nieuwe collega te bieden? Teamleiders Alies van Veelen-Visscher en Henk Heestermans vertellen je in dit artikel graag meer over dit ambitieuze en hechte team.

Even voorstellen: Alies en Henk

Alies is 34 en woont samen met haar man in het buitengebied van Biddinghuizen. In haar vrije tijd gaat ze graag de natuur in en geniet ze van al het moois dat het polderlandschap te bieden heeft.

Henk is opgegroeid in één van de mooie dorpjes van de Noordoostpolder (Espel) en woont sinds de begin jaren ‘80 in Emmeloord. Hij is getrouwd, heeft 2 dochters en is trotse opa van een kleindochter. Zijn grote passie is eropuit gaan met zijn racefiets, die hij in de wintermaanden omruilt voor de mountainbike.

Werken bij Countus

Alies begon in 2012 bij Countus als Belastingadviseur. In deze rol adviseerde ze met name ondernemers in de agrarische sector. Sindsdien heeft ze binnen Countus mooie stappen gezet in haar carrière. In 2016 werd Alies Business Teamleider bij onze vestiging in Dronten. Hier ontstond haar liefde voor het managementvak.

Naast haar werk heeft ze een Executive MBA gevolgd om meer theoretische kennis op te doen. In 2019 maakte ze de switch naar de vestiging Emmeloord, waar ze de afgelopen 3 jaar samen met Henk het team aanstuurt.

Het waarmaken van je ambities

In de loop der tijd ontstond bij Alies de wens om zichzelf ook op bestuurlijk vlak meer te ontwikkelen. Toen deze vacature vrijkwam was het voor haar dan ook een logische stap om daarop te solliciteren. Per 1 oktober 2021 is ze benoemd tot lid van de algemene directie van Countus, waarbinnen ze portefeuillehouder is van Fiscaal-Juridisch en HRM.

Alies is ontzettend blij dat ze deze ambities binnen Countus kan waarmaken: ‘Eigenlijk kun je zeggen dat ik me binnen Countus heb omgeschoold, hoewel ik nog steeds kan genieten van het adviseren van klanten. Countus heeft mij altijd de ruimte gegeven om me te ontwikkelen en te doen wat ik leuk vind.’

Henk is binnen Countus begonnen als (Junior) Assistent Accountant en was daarna vele jaren als Ondernemersadviseur werkzaam binnen de organisatie. In 2007 zette hij de stap naar een leidinggevende functie. Sinds 2015 is hij Business Teamleider. 

Team Emmeloord

Als één van de grotere vestigingen binnen Countus heeft Emmeloord een mooie mix aan starters en meer ervaren collega's. Countus Emmeloord is een full-service kantoor waar alle specialismen aanwezig zijn. Daarmee is er veel kennis in huis.

Verder heeft het team zich sterk ontwikkeld op het gebied van zowel de bedrijfseconomische als fiscale kennis van de agromarkt.

Wat onze vestiging kenmerkt? Dat is onder andere de cultuur. ‘Bij ons is iedereen gelijk en er heerst een prettige informele sfeer. Alle deuren staan letterlijk en figuurlijk voor iedereen open voor vragen, opmerkingen, mooie ideeën en initiatieven. We werken fanatiek en met passie voor het vak en de klant. Daarnaast vinden we het belangrijk dat er ruimte is voor plezier en een dolletje.’

Ons ‘ultieme’ doel

Toen Alies in 2019 in Emmeloord aan de slag ging, hebben Henk en zij weleens naar elkaar uitgesproken dat het 'ultieme doel' was dat zij overbodig werden. De afgelopen jaren hebben ze samen vooral een prettige werkomgeving proberen te creëren. Dit door de medewerker centraal te stellen. Er is veel aandacht en ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling en het stimuleren van eigenaarschap.

Alies: ‘We zijn best trots op waar het team nu staat en wat we met z’n allen de afgelopen jaren hebben bereikt. Een teamleider is nog niet helemaal overbodig, maar je komt wel in een team terecht dat in hoge mate zelfsturend is en eigenaarschap toont. Deze gezamenlijke ambitie maakt het des te leuker om met het team aan de slag te gaan.’

‘We zijn écht een team. Iedereen draagt bij op zijn of haar eigen wijze. Dat zien, voelen en waarderen we. Dat maakt het een heerlijke omgeving om in te werken. Helaas zien we wel dat door de huidige arbeidsmarkt de werkdruk soms wat hoger is. Het is mooi om te zien dat iedereen zijn steentje bijdraagt en de schouders eronder zet.’

Wie is onze nieuwe Business Teamleider?

Onze nieuwe Businessteam Directeur mag samen met het team de ambities voor de komende jaren bepalen. Alies heeft hierin de wens om de MKB-tak verder uit te breiden en meer bekendheid te creëren in de Noordoostpolder. Hiermee zijn ze de afgelopen tijd dan ook veel mee bezig geweest.

Daarnaast zijn de werkzaamheden steeds meer op advisering gericht. De vraagstukken van onze klanten zijn complex, iets waar wij ze goed mee kunnen helpen.

Meer weten?

Heb je interesse in de functie van Businessteam Directeur binnen dit ambitieuze team? Of wil je meer weten over deze functie? Bekijk de vacatures!