Algemeen

‘We doen het hier écht samen’

Heleen Admiraal
13 jun. 2023

Een organisatie waar je jezelf mag zijn en waar een no-nonsense cultuur heerst: Heleen Admiraal werkt al 2 jaar als Corporate Recruiter bij Countus en ze is er trots op. Ze vertelt over haar avontuur bij Countus, van het sollicitatieproces tot haar dagelijkse werkzaamheden en het leukste wat ze heeft meegemaakt.

‘Hoe ik bij Countus terecht ben gekomen? Dat is een grappig verhaal’

De aanhouder wint. Heleen was op zoek naar een baan. ‘Ik kende Countus vanuit een werkveldgroep met dames die hier werkten. Zij waren erg enthousiast destijds, dus zo solliciteerde ik… en werd ik afgewezen vanwege gebrek aan ervaring in accountancy. Daar baalde ik van, want ik wilde het vak graag leren. Na een paar maanden besloot ik het nog eens te proberen. Op dat moment was er iemand in dienst die met zwangerschapsverlof zou gaan. Zo mocht ik beginnen met een tijdelijk contract om haar te vervangen. Toen zij weer begon kreeg ik een andere baan. Daar had ik het niet naar mijn zin. Gelukkig kon ik na een paar maanden terug komen bij Countus, dit keer met een vast contract.”

'Geen dag is hetzelfde'

Als Corporate Recruiter is Heleen verantwoordelijk voor het recruitmentproces van A tot Z, van sollicitatie tot aanname. Of eigenlijk al vóór het proces van solliciteren. ‘Mijn werkzaamheden bestaan uit het screenen van cv's, het vinden van geschikte kandidaten, het inplannen én voeren van gesprekken en het onderhandelen over salarissen. Ook het schrijven van vacatureteksten en het organiseren van introductiebijeenkomsten behoren tot mijn takenpakket,’ vertelt Heleen.

Geen dag is hetzelfde als Corporate Recruiter. ‘Ik begin de dag met het checken van mijn e-mails en bekijk welke sollicitaties er zijn binnengekomen. Als er nieuwe kandidaten zijn, bel ik ze meteen op. Tussendoor schakel ik met de teamleiders om vacaturewensen te bespreken en welke kanalen we kunnen inzetten om mogelijke sollicitanten te bereiken. Het creatieve aspect van mijn werk vind ik het leukst. Ik probeer vacatureteksten op een originele manier te schrijven en middelen als posters te plaatsen om op te vallen.’

'We doen het hier écht samen'

Bij Countus heerst er een informele sfeer en iedereen mag zichzelf zijn. Heleen voelt zich hier helemaal op haar gemak. ‘Countus is een organisatie met een 'we doen het samen' gevoel. Er is geen hiërarchie en iedereen is even belangrijk.’ Het leukste wat Heleen in haar werk heeft mogen doen? ‘Met mijn collega’s mocht ik de Countus Beleving ontwikkelen: een soort game waar je in terecht komt door een QR-code te scannen. Het doel was om potentiële nieuwe collega’s kennis te laten maken met Countus en te enthousiasmeren voor ons als werkgever. Het was heel vernieuwend en we kregen er veel positieve reacties op.’

‘Mijn werk afkrijgen? Dat geeft een heerlijk gevoel’

Heleen krijgt een voldaan gevoel als ze een productieve dag heeft gehad en haar to-do-lijst heeft kunnen afvinken. ‘Recruitment is een vak waarin van alles tussendoor kan komen en daar moet je mee om kunnen gaan. Maar als ik mijn werk af krijg, geeft dat een heerlijk gevoel.’ Ook vindt Heleen het interessant om te sparren met de teamleiders over de uitdagingen die zij hebben op het gebied van personeel.

Heleen raadt potentiële collega's aan om bij Countus te solliciteren als ze het belangrijk vinden om leuk werk te hebben, met veel vrijheid en persoonlijke aandacht. ‘Bij Countus krijg je de vrijheid om jezelf te ontwikkelen en nieuwe ideeën aan te dragen,’ zegt Heleen. ‘Daarnaast is er veel ruimte voor persoonlijke groei en zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden.’

Meer weten over werken bij Countus?

Nieuwsgierig geworden naar een baan bij Countus? Heleen helpt je graag! Neem contact op met haar of één van onze andere recruiters. Uiteraard kun je ook altijd even een kijkje nemen op onze werken-bij-website.

Meer informatie? Neem contact op met Heleen Admiraal
Neem contact op met Heleen Admiraal