Algemeen

Belastinguitstel vanwege corona verlengd tot 1 januari 2021

Kees van Laarhoven
09 sep 2020

De maatregel om bijzonder uitstel van belasting aan te kunnen vragen in verband met de coronacrisis wordt verlengd. Je kunt als ondernemer tot uiterlijk 1 oktober 3 maanden (verlenging van) uitstel van belastingbetaling aanvragen. Dit uitstel loopt dus voor alle ondernemers af op uiterlijk 1 januari 2021.

Ruime terugbetalingsregeling

Op deze manier loopt het belastingbedrag dat je moet terugbetalen niet onnodig op. Om ondernemers niet alsnog in de problemen te laten komen bij het terugbetalen, komt er een ruime terugbetalingsregeling voor de opgebouwde belastingschuld. Ondernemers krijgen 2 jaar de tijd om die belastingschuld weer af te lossen.

Terugbetalingsregeling en maatwerk

De Belastingdienst jou als ondernemer een regeling waarmee je tot 1 januari 2023 iedere maand een vast bedrag moet terugbetalen. Mocht die periode van 2 jaar te kort zijn, dan bekijkt de Belastingdienst of er een maatwerkoplossing mogelijk is binnen de bestaande regels. Uiteraard mag je altijd eerder aflossen.

Verlaging invorderingsrente verlengd

Om de kosten voor ondernemers zo veel mogelijk te beperken, is de tijdelijke verlaging van de invorderingsrente naar 0,01% verlengd tot en met 31 december 2021. Zo heb je als ondernemer volgend jaar vrijwel geen hoge belastingschuld die je aan het aflossen bent .

De belastingrente wordt per 1 oktober 2020 wel weer verhoogd naar 4%, omdat dit een prikkel is om op tijd aangifte te doen.

Met deze maatregelen heeft het kabinet de gevolgen van de coronacrisis op fiscaal gebied zoveel mogelijk proberen te beperken. Met het ruimhartige uitstelbeleid en vooral ook de eenvoudige en riante terugbetalingsregeling van 2 jaar is de overheid daar dan ook zeker in geslaagd. Uiteraard begrijpen wij ook dat de maatregelen niet voor iedere ondernemer voldoende zijn. Hierin wordt dan ook naar aanvullende maatregelen en maatwerk gekeken.

Meer weten?

Wil je meer weten over het uitstellen van je belastingbetaling? Of heb je advies nodig over wat in jouw specifieke situatieheid is? Neem contact op met Kees van Laarhoven .

Meer informatie? Neem contact op met Kees van Laarhoven
Neem contact op met Kees van Laarhoven