Kennisavond stikstof: Wat is jouw positie als ondernemer?

Dinsdag 7 februari 2023, 19.30 - 21.55 uur
De Werelt, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren

Het onderwerp stikstof laat veel stof opwaaien, zeker rondom Barneveld. Om je bij te praten over de actualiteiten en ontwikkelingen organiseert Countus Barneveld op 7 februari samen met A&S Advocaten en De Omgevingsadviseurs een inspirerende avond speciaal voor de intensieve veehouderij. Kom je ook?

Stikstof

Jacoline Kroon (A&S Advocaten) praat je bij over de huidige stand van het stikstofdossier, de PAS-meldingen, de mogelijkheid tot onteigening en de positie van Natura 2000-gebieden. Ze gaat hierbij vooral in op de positie voor jou als ondernemer. Namens A&S Advocaten heeft Jacoline verschillende procedures gevoerd met de overheid omtrent de fosfaatrechten en NB-vergunningen. Ook is ze zeer bekend met de Gelderse Vallei en kan zij je van de nodige informatie voorzien. Robert Kamphuis, directeur bij De Omgevingsadviseurs en jaren werkzaam geweest in de omgeving Barneveld, zet uiteen welke mogelijkheden er zijn voor jouw bedrijf.

Intensieve veehouderij

Daarnaast praat Rick ter Haar, Branchespecialist Intensieve Veehouderij bij Countus, je bij over het interpreteren van de bedrijfseconomische kengetallen voor de intensieve veehouderij. Verder gaat hij in op de huidige ontwikkelingen in het stikstofdossier, die van invloed zijn op de kostprijs voor de intensieve veehouderij. Welke gevolgen heeft dit voor jouw onderneming, wat zijn de risico’s en hoe kun je hier als ondernemer mee omgaan?

Programma en locatie

19.30 uur  Ontvangst met koffie
20.00 uur  Opening
20.05 uur  Actualiteiten in het stikstofdossier door Jacoline Kroon, Specialist in Agrarisch Recht en Ruimtelijke Ordening
20.40 uur  Mogelijkheden in het stikstofdossier door Robert Kamphuis, Senior Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu
20.55 uur  Korte pauze
21.10 uur  2e deel Robert Kamphuis
21.25 uur  Bedrijfseconomische kengetallen door Rick ter Haar, Branchespecialist Intensieve Veehouderij Countus
21.55 uur  Napraten onder het genot van een hapje en een drankje

Locatie
De Werelt. Adres: Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren.

Aanmelden

Wil je precies weten wat er momenteel speelt op stikstofgebied binnen de intensieve veehouderij en hoe jij hier als ondernemer op in kunt spelen? Mis het niet en meld je aan door onderstaand formulier in te vullen of een mail te sturen naar [email protected]. Tot dan!