Inspiratieavond: ‘Hoe beweeg ik binnen een veranderende agrarische omgeving?’

Woensdag 19 februari, 20:00
De Radstake in Heelweg

Als agrarisch ondernemer kun je niet stilstaan. Met kringlooplandbouw, verduurzamen, schaalvergroting en stikstof zijn er meer uitdagingen dan ooit. De vraag is, hoe ga jij daar mee om? Wij gaan in gesprek met (agrarische) ondernemers die innovatief met deze uitdagingen omgaan. Zij kijken vooruit, hebben al stappen gezet én blijven in beweging. Zo hopen wij je op deze inspiratieavond aan het denken te zetten. Met elkaar gaan we opzoek naar de kansen voor de toekomst!

Programma

Panelgesprek

De avond zal afgetrapt worden doormiddel van een interactief panelgesprek onder leiding van Rick Gockel.

We gaan samen in gesprek met:

André Jurrius – Ekoboerderij de Lingehof

André is biodynamisch akkerbouwer en teelt gezonde plantaardige`voeding. Zijn grote diversiteit aan gewassen verraadt zijn passie voor telen! Tevens is hij volop bezig met bodemvruchtbaarheid, technologie en precisielandbouw. Een evenwichtige plantengroei en efficiënte bedrijfsvoering staan bij hem centraal.

Bart en Tom Grobben – De nieuwe melkboer

De 2 broers zitten samen met hun ouders in het melkveebedrijf. Daarnaast richten ze zich op teelt van plantaardig eiwit voor menselijke consumptie, oftewel sojamelk. Ze hebben nu twee jaar geoogst en gaan dit jaar de markt op met hun product!

Suzanne Ruesink – Agrarisch ondernemer /Farm & Country Fair

Suzanne is een bevlogen onderneemster. In Aalten runt ze met haar familie een gemengd bedrijf met 180 melkkoeien en 3333 vleesvarkens. Ze organiseert jaarlijks de Farm en Country Fair en heeft de Nuffield Scholarship doorlopen. Dit maakt dat Suzanne over een breed, wereldwijd agro-netwerk beschikt.

Johnny Lankheet – Countus

Johnny is specialist melkveehouderij binnen Countus. Dagelijks zit hij aan tafel bij agrarisch ondernemers. Hij helpt de agrarisch ondernemer bij het maken van bedrijfseconomische en/of strategische keuzes voor hun bedrijfsvoering.

Over de streep

We sluiten de avond af door letterlijk in beweging te komen! Op een luchtige manier proberen we te ontdekken waar jouw talenten en ambities liggen.

Meld je hier aan