Countus Vrouwenevent

Donderdag 14 oktober , 09.30 - 14.00 uur
Het Hagen, Scholtenhagenweg 36, 7481 VP Haaksbergen

De kantoren van Countus Achterhoek en Twente organiseren samen een gezellige en inspirerende dag uit voor boerinnen!

In de week van 9 t/m 16 oktober is het de Dutch Food week. Een week waarin voedsel van eigen bodem centraal staat. Op donderdag 14 oktober staan wij stil bij onze vrouwelijke voedselmakers: de boerinnen!

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk tot maandag 11 oktober, toegang tot dit evenement is gratis.

De diversiteit onder boerinnen is enerzijds groot en anderzijds hebben we zoveel dat we delen.
Jantien Klein Ikink neemt ons tijdens een interactieve workshop mee in de kunst van het vertellen van jouw verhaal.

Laat je verrassen door je collega-boerinnen en inspireer elkaar!

Na de lunch starten we een panelgesprek met daarin vrouwen met verschillende achtergronden, diverse soorten ondernemerschap en hun visies over de landbouw. Luister en praat mee over de toekomst van de agrarische sector en de rol die jij hierin kan betekenen.
Aan het einde van de dag ontvangen jullie een leuke goodiebag en zal en een kleine markt aanwezig zijn met diverse stands.

Zien wij jou op donderdag 14 oktober?

Wij kijken uit naar je komst!

Programma:

09.30 uur    Ontvangst 

10.00 uur    Opening 

10.15 uur    Gastspreker: Jantien Klein Ikink 'Jouw verhaal doet er toe' 

12.00 uur    Lunchpauze

13.00 uur    Panelgesprek: 'Ondernemende vrouwen en hun blik op de landbouwvisie'

                    Gastsprekers: Sandra Addink, Nienke Hemeltjen,

                    Juliëtte Huis in ’t Veld- van de Riet & Adinda Roerink

14.00 uur    Afsluiting

Gastsprekers:

Jantien Klein Ikink - Spreker workshop 'Jouw verhaal doet er toe'

Als boerendochter weet Jantien precies wat het platteland en het leven op de boerderij inhoudt. Na haar studie journalistiek is ze schrijvend de wereld overgegaan.
En als er iets is wat ze geleerd heeft tijdens het reizen is het wel dat: we allemaal eenzelfde behoefte hebben aan verbondenheid. Aan gezien en gehoord worden en in autonomie ergens onderdeel van uitmaken. En toch worstelen we er stuk voor stuk mee om onszelf te laten zien. In volle glorie. Krachtig en kwetsbaar. Nu opent ze dagelijks gesprekken en verbind ze mensen door middel van verhalen omdat ze erin gelooft wanneer je jezelf openstelt, het een bijdrage kan leveren aan je eigen én andermans geluk. Als storyteller, spreker en schrijver deelt ze haar eigen verhalen op haar website en geeft ze anderen een podium om hun verhaal te kunnen delen door middel van coaching, materclasses, events en het schrijven van verhalen.
Wil je meer weten over Jantien Klein Ikink? Bekijk dan hier haar website. 

Sandra Addink- Panellid 'Ondernemende vrouwen en hun blik op de landbouwvisie' 

Sandra heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Hoge Landbouwschool in Leeuwarden en heeft jarenlang als accountant boeren geholpen met financiële zaken. Samen met haar man heeft ze een melkveehouderij in Markelo. Vanuit haar eigen gedrevenheid en passie, naast hun eigen melkveebedrijf, levert ze met haar neven functies als commissaris bij o.a. FrieslandCampina en ForFarmers een brede bijdrage aan de agrarische sector.

Nienke Hemeltjen - Panellid 'Ondernemende vrouwen en hun blik op de landbouwvisie'

Vanaf kleins af aan loopt Nienke al mee op het melkveebedrijf van haar ouders. Van koeien melken, schapen voeren tot geiten verzorgen, Nienke heeft een echte passie voor het boerenleven. Sinds vorig jaar is ze gestart met haar eigen onderneming ‘Boerin Nienke’ waarbij ze haar passie voor het boerenleven probeert over te brengen op kinderen doormiddel van boerderij educatie. Tevens biedt ze daarnaast diverse workshops aan en heeft ze een eigen webshop. Naast de werkzaamheden voor ‘Boerin Nienke’ is ze werkzaam als adviseur in agrarisch vastgoed. Wil je meer weten over Boerin Nienke? Bekijk dan hier haar website.

Juliëtte Huis in ’t Veld – van de Riet – Panellid ‘Ondernemende vrouwen en hun blik op de landbouwvisie.’

Met passie voor het landelijk gebied, de Twentse streek, haar coulisselandschap, prachtige omgeving en nuchtere mensen werkt Juliëtte al jaren aan de ontwikkeling van het buitengebied. In de functie van adviseur gebiedsontwikkeling doet ze dat buitenshuis in projecten waarin verbinding met de omgeving centraal staat. Vanaf de keukentafel tot aan Brussel. Daarnaast denkt ze thuis op strategisch niveau mee in de ontwikkeling van hun eigen melkveebedrijf en werkt ze aan de ontwikkeling van agrarisch natuurbeheer. Trots is ze op haar dames: een prachtige koppel Solognote schapen die ingezet worden voor het agrarisch natuurbeheer. Agrarisch natuurbeheer heeft altijd onderdeel van hun melkveebedrijf uitgemaakt. In het landschap waar Juliëtte geboren en getogen is, past agrarisch natuurbeheer. Vanwege de structuur van het landschap, maar ook vanuit de cultuurhistorie. Vol passie werkt Juliëtte dan ook aan dit bedrijfsonderdeel vanuit de overtuiging dat biodiversiteit een taak is voor ons allemaal. Wil je meer weten over Juliëtte? Bekijk dan hier haar website.

Adinda Roerink - Panellid ‘Ondernemende vrouwen en hun blik op de landbouwvisie.’

Adinda is niet opgegroeid of opgeleid in de agrarische sector maar heeft bewust een omslag gemaakt in haar werk van de farmacie naar boerin. Inmiddels is ze al jaren een ‘echte boerin’ en is dit haar volledige baan. Samen met haar man en kinderen runt ze een modern melkveebedrijf in Enschede.