Bijeenkomst voor de professionele paardenhouder

Woensdag 4 maart, 15.45
Hoofdstraat 53 in Tolbert

Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. 

Zoals je gewend bent organiseren wij elk jaar een paardenhouderijbijeenkomst voor de professionele paardenhouder. Dit jaar zijn we te gast bij Louwe Mulder van de HJC manege in Tolbert. Hij heeft zijn onderneming uitgebouwd tot wat het nu is; een belangrijk hippisch centrum in het noorden van Nederland.

We gaan in gesprek met deze gepassioneerde ondernemer. Ook zal hij ons rondleiden op zijn bedrijf. Door zijn bril laat hij ons zien hoe en waarom hij deze onderneming heeft opgebouwd en uitgebouwd tot wat het nu is. Er worden paardrijlessen gegeven, wedstrijden en evenementen georganiseerd en er is een pensionstalling.

Als onderdeel van deze bijeenkomst hebben we ook een presentatie door een bestuurslid van Westerkwartier-Paardenkwartier. Het Westerkwartier-Paardenkwartier is een regio waar de paarden(sport)sector groeit en floreert. Er is nog heel veel potentie en ambitie om dit door te ontwikkelen en verder ter professionaliseren. We horen hoe dit initiatief destijds tot stand is gekomen door hippische ondernemers, hoe het zich nu ontwikkeld heeft en hoe men hier de hippische sector wil door ontwikkelen.

Daarnaast hebben we Kristel Weren van De Omgevingsadviseurs (dochteronderneming van Countus) uitgenodigd. Zij praat je bij over de actuele stand van zaken m.b.t. het stikstofdossier. Ook zal ze aandacht vragen voor het op orde brengen van agrarische vergunningen en meldingen. Haar visie is ‘Check it!’. Ze is namelijk van mening dat ondernemers aan de hand van een checklist inzicht krijgen in hun positie. Op deze bijeenkomst zal zij dit onderbouwen.

Wil jij op een professionele wijze scherp ondernemen in de paardenhouderij? Dan ben je van harte welkom! Bekijk het programma hieronder.

Programma

15.45 Ontvangst met koffie bij Manege Tolbert

16.00 Welkom en opening door Henk Lassche, regiodirecteur Countus Noord

16.15 In gesprek met gastheer en ondernemer, Louwe Mulder

17.00 Inleiding door Kristel Weren van de Omgevingsadviseurs

17.45 Rondleiding over het bedrijf van Louwe Mulder

18.30 Eten in zaal “Farmhouse” van restaurant de Postwagen op het terrein van Louwe Mulder

19.15 Presentatie door bestuur van Westerkwartier-Paardenkwartier

20.00 Afsluiting

Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. 

Meld je hier aan