Bijeenkomst voor de agrarische ondernemer

Donderdag 26 maart, 19.45
Happy Balanz, Erveweg 3 in Welsum

I.v.m. aangescherpte Corona-maatregelen is deze bijeenkomst afgelast!

Countus Zwolle organiseert op 26 maart opnieuw een interessante bijeenkomst voor de agrarische ondernemer. Er komen 2 actuele thema’s aan bod: de stikstofproblematiek en de mogelijkheden van duurzame energieproductie.

De kansen voor jou als ondernemer

Beschik je als ondernemer over grond of gebouwen en wil je inspelen op de regionale kansen? In deze bijeenkomst kom je meer te weten over hoe je de energietransitie binnen jouw bedrijf soepel kan laten verlopen. We laten zien hoe groot jouw verdienpotentieel kan zijn en waar je rekening mee moet houden. Ook behandelen we de laatste stand van zaken op het gebied van stikstof en hoe je daar als agrarisch ondernemer op in kunt spelen.

Sprekers

Robert Kamphuis, adviseur bij De Omgevingsadviseurs (dochteronderneming van Countus) praat je bij over de huidige situatie rondom stikstof. Welke kansen zijn er voor agrarisch ondernemers en wat betekent dit voor jou? Sanne Koster van Groos, adviseur duurzaamheid en nieuwe energie bij Countus, vertelt over de mogelijkheden van duurzame energie en de kansen in de regio.

Gelderland: duurzame energieproductie

Binnen een paar maanden moet de provincie Gelderland duidelijk hebben waar duurzame energieproductie kan plaatsvinden. Denk aan zonneweiden en windmolenparken. Vooruitlopend op dit beleid hebben gemeenten in Gelderland keuzes gemaakt over de inpassingsmogelijkheden. 

Dat maakt dat we weten hoe de overheid en andere betrokken instanties de grote ambities omtrent de energietransitie willen bewerkstelligen. En dat geeft richting aan publieke en private initiatieven op het gebied van duurzame energieontwikkelingen. In de bijeenkomst vertellen we meer over hoe je hier als agrarische ondernemer mee om kunt gaan.

Meer weten over stikstof of duurzame energieproductie? Je bent van harte welkom op 26 maart! Vind je het prettig om je kennis te delen? Neem gerust een mede-ondernemer mee naar de bijeenkomst. Bekijk het programma van deze avond. 

Programma

19.45 Ontvangst met koffie

20.00 Opening en welkom

20.10 Presentatie Robert Kamphuis

21.00 Pauze

21.15 Presentatie Sanne Koster van Groos

21.45 Ruimte voor vragen

22.00 Afsluiting; napraten onder het genot van een hapje en drankje