Akkerbouwbijeenkomst 'Van hoge bedrijfseconomische resultaten naar zo weinig mogelijk belasting!'

Dinsdag 25 februari, 19.45
De deel 20 in Emmeloord
Dinsdag 10 maart, 19.45
De Zuid 2 in Dronten
Woensdag 25 maart, 19.45
Kerkplein 8 in Zeewolde

I.v.m. aangescherpte Corona-maatregelen is deze bijeenkomst afgelast!

De zomer van 2018 was één van de warmste en droogste in decennia. Dit heeft effect gehad op de kg-opbrengsten en de prijzen van vooral aardappels en uien. Ook heeft dit invloed gehad op de kosten van het bedrijf. Om je voor te bereiden op meer van dit soort jaren zou je je bedrijfsvoering en/of de structuur van je onderneming aan kunnen passen. Hoe zou je dat kunnen doen?

Tijdens het eerste gedeelte van de avond nemen wij je mee in de bedrijfseconomische resultaten van oogstjaar 2018 en de daaraan voorafgaande jaren. Wat kunnen we van oogstjaar 2018 en de jaren daarvoor leren en hoe kunnen we anticiperen op meer warme en droge jaren? Ook wordt een doorkijkje gegeven naar het oogstjaar 2019.

In dergelijke extreme jaren moet je mogelijk fors belasting betalen. Zeker als meer structureel een hoge winst wordt behaald loont het om na te denken over de structuur van jouw onderneming, om zo de belastingdruk te verlagen. Iedere euro die niet hoeft te worden betaald aan de Belastingdienst vormt weer liquiditeit voor de onderneming. Daar komt bij dat recente wijzigingen in de belastingwetgeving ertoe leiden dat het veranderen van de structuur van de onderneming nóg sneller interessant kan zijn. Tijdens het tweede gedeelte van deze avond praten we je bij over de verschillende mogelijkheden.

Programma

19.45 Ontvangst

20.00 Opening

20.05 Erik Arts: Mooi resultaat? Of toch te veel last van de omstandigheden?

20.50 Pauze

21.15 Alies Visscher: Mooi resultaat… En dan de belasting…

22.00 Afsluiting

Aansluitend praten wij graag met je na onder het genot van een hapje en een drankje