Menu

Geen bedrijfsopvolger? Bereid je goed voor

Heb je (nog) geen bedrijfsopvolger? Dan is het van groot belang om hierop vroegtijdig voor te sorteren. Zowel op emotioneel gebied als op het gebied van regelgeving en ruimtelijke ordening. Wij informeren je graag over de belangrijkste aandachtspunten rondom dit thema.

Geen bedrijfsopvolging?

Onlangs hebben we 2 informatieve bijeenkomsten gehouden over het thema ‘geen bedrijfsopvolging’. De centrale boodschap was dat het van groot belang is om als ondernemer vroegtijdig voor te sorteren op het feit dat je geen bedrijfsopvolger hebt. Niet alleen omdat de diverse procedures veel tijd kosten, maar ook om het financieel zo gunstig mogelijk vorm te geven, en het bijkomende rouwproces de tijd te kunnen geven die het nodig heeft. De avonden waren dan ook bedoeld als een eerste aanzet voor de betrokkenen om voor te sorteren op de toekomst.

Tijdens het verdere proces dat volgt, is het van belang dat de betrokkenen zelf centraal staan en dat zij zelf actief nadenken over hun toekomstwensen. Laat je daarbij goed adviseren. Onze adviseurs kunnen je tijdens dit proces attenderen op belangrijke aandachtspunten.

Heb je wel een bedrijfsopvolger?

Wanneer er wel sprake is van bedrijfsopvolging, is het uiteraard ook van belang om je hierop voor te bereiden. Wat is een goed moment voor toetreding of overname? En onder welke voorwaarden ga je deze toetreding of overname vormgeven? In het najaar hopen wij een bijeenkomst te organiseren speciaal voor de (jonge) bedrijfsopvolgers. Zodra hierover meer bekend is, informeren wij je uiteraard.

Meer weten?

Napraten over de bijeenkomsten of heb je vragen over de toekomst van je bedrijf? Vul het contactformulier in of neem contact op met onze adviseurs.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Ellen Caspers

Datum: 03-05-2019

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.