Menu

Mediation

Iedereen heeft wel eens te maken met conflicten. Thuis, in de maatschap of op het werk. Meestal kun je het zelf oplossen, maar soms heb je daarbij hulp nodig. Wil je liever niet naar een advocaat? Dan is er ook een andere mogelijkheid om het conflict op te lossen: mediation.

 

Onafhankelijke conflictbemiddeling

Bij mediation probeer je samen met de andere partij tot een voor beiden aanvaardbare oplossing te komen onder begeleiding van een onafhankelijke bemiddelaar (mediator). Je lost het probleem dus zelf op. De mediator helpt je daarbij door het op gang brengen van de communicatie, door gesprekken te begeleiden, door het zoeken naar oplossingen en het proces te bewaken.

 

Mediators van Countus

De mediators van Countus hebben een juridische en/of fiscale achtergrond. Zij hebben daardoor een uitgebreide kennis van ondernemingen en samenwerkingsverbanden. Ook op financieel gebied. Zij zijn daardoor bij uitstek geschikt voor het oplossen van conflicten waarbij een ondernemer of een onderneming betrokken is. Is er sprake van een echtscheiding? Dan kunnen onze mediators het hele traject voor je begeleiden. Van verdeling van vermogen, ouderschapsplan, berekeningen van kinder- en partneralimentatie, pensioenverevening tot aan de procedure bij de rechtbank.

 

Kenmerken van een mediation traject

  • Deelname aan mediation is vrijwillig
  • Alle aanwezigen bij de mediation zijn verplicht tot geheimhouding;
  • De mediator is gebonden aan gedragsregels, zoals onafhankelijkheid, neutraliteit, geheimhoudingsplicht en voortvarend optreden
  • Partijen of de mediator kunnen op ieder moment besluiten te stoppen met de mediation
  • De bereikte oplossing wordt vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst

 

Voordelen mediation

Het oplossen van een conflict met mediation heeft veel voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is de snelheid waarmee een oplossing kan worden gevonden die voor iedereen werkt. Hierdoor bespaar je kosten. Doordat je samenwerkt aan een oplossing is de kans groot dat beide partijen zich in de uitkomst van de mediation kunnen vinden.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over mediation? Of een mediator van Countus inschakelen? Vul het contactformulier in of neem contact op met een van onze mediators.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Datum: 29-06-2016