Menu

Mediation

Iedere ondernemer heeft wel eens te maken met een conflict. Denk aan ruzie met een vennoot of problemen met een medewerker of in de thuissituatie. Meestal kun je het zelf oplossen. Maar wat als het anders loopt dan verwacht? Mediation biedt dan uitkomst. De ervaren mediators van Countus kennen de uitdagingen van ondernemers, hebben een juridische en fiscale achtergrond en helpen je snel aan een goede oplossing, die jou, jouw bedrijf en jouw gezin een evenwichtige toekomst bieden, zonder dat de continuïteit van het bedrijf in gevaar komt.

Direct contact

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Met mediation helpen we je professioneel en onafhankelijk aan een voor beide partijen aanvaardbare oplossing. De mediator begeleidt gesprekken, informeert over de juridische, fiscale en financiële gevolgen en zoekt samen met je naar oplossingen. Belangrijk daarbij is dat je weer met elkaar in gesprek komt.

Door mediation kun je uiteindelijk zelf een weloverwogen beslissing nemen om tot de oplossing van het conflict te komen. Dat geeft rust en duidelijkheid

Voorkom een procedure

Sta je op het punt om te gaan scheiden? Loopt de samenwerking helemaal spaak? Heb je een conflict op de werkvloer waarvoor je zelf de oplossing niet ziet? Schakel dan tijdig een mediator in. Zo voorkom je dat problemen escaleren of dat een een medewerker bijvoorbeeld uitvalt. En behoud je de goede relatie. Door een juridische procedure te voorkomen, bespaar je bovendien tijd, geld en een hoop negatieve energie.

Voordelen van mediation:

  • behoud van de relatie
  • snelheid en kostenbesparing
  • regie in eigen hand
  • de-escalerend
  • aandacht voor emoties en achterliggende communicatieproblemen

Voorbeelden van mediation

Mediation kan dus de oplossing zijn voor verschillende conflicten. Doordat je samen werkt aan een oplossing is de kans groot dat beide partijen zich in de uitkomst van de mediation kunnen vinden. De mediators van Countus hebben veel ervaring in het bemiddelen bij (echt)scheidingen, samenwerkingsproblemen en arbeidsconflicten. Zo helpen ze je onder andere bij:

Conflict tussen vennoten of maten
Zakelijk conflict
Arbeidsrechtelijk probleem
Echtscheiding

Mediators met een juridische en fiscale achtergrond

Onze mediators kennen de problemen die kunnen ontstaan bij ondernemers, maatschappen of familiebedrijven. En vanuit hun juridische en fiscale achtergrond en kennis op financieel gebied zijn ze in staat oplossingen te vinden die op maat voor de ondernemer en zijn gezin gesneden zijn.

Bij een echtscheiding begeleidt de mediator je bij het opstellen van een ouderschapsplan, waarbij de mediator ook oog heeft voor de belangen van de kinderen. Daarnaast kan de mediator alimentatieberekeningen maken, de verdeling van vermogen en pensioenafspraken en de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden tot stand brengen. Vervolgens regelt zij de schriftelijke echtscheidingsprocedure bij de rechtbank. Doordat de mediators bij Countus werken, hebben zij bij uitstek expertise van de problematiek van de ondernemer bij scheiding.

Onze werkwijze

Als je contact opneemt met een van de Countus Mediators wordt er eerst een gratis kennismakingsgesprek van een half uur gepland. In dit gesprek legt de Countus Mediator uit wat mediation inhoudt, hoe de procedure is en wat je van de mediator kunt verwachten. Belangrijk is dat er is een klik is met de mediator. Want het gaat om vertrouwen.

Onze mediators

marjel kempen-luiten

Mr. Marjel Kempen-Luiten
Senior jurist | MfN-registermediator | Coach

“Als mediator bij Countus begeleid ik mensen bij uiteenlopende conflicten, waarbij scheidingen bij ondernemers mijn specialiteit is. Naast de juridische, financiële en fiscale gevolgen heb ik ook aandacht voor de psychologische en emotionele kant van een scheiding. Deze combinatie vind ik ook zo boeiend en waardevol bij mediation.

Als jurist heb ik gemerkt dat een juridische uitspraak van de rechter vaak niet dé oplossing is van het conflict. Om een goede oplossing te vinden moet er ook gekeken worden naar de menselijke kant van het conflict. Sinds 2001 ben ik als mediator in regio Nijmegen, Boxmeer en Mill bezig om mensen te helpen hun conflict samen op te lossen. Het mooie van mediation vind ik dat mensen weer met elkaar in gesprek komen. Door met elkaar te praten ontstaat er begrip voor elkaars situatie en belangen. Zaken die eerder niet konden of werden besproken, worden open en eerlijk op tafel gelegd. Zo komen mensen sneller tot een goede – door beiden gedragen – oplossing. En kunnen ze beiden de toekomst weer positief inzien.

Achtergrond
Mijn achtergrond is senior jurist en MfN-registermediator. Sinds 2017 ben ik voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Familiemediators.

Wil je eens vrijblijvend kennismaken?” Maak kennis met Marjel.

jacqueline van eekelen

Jacqueline van Eekelen
Senior ondernemersadviseur | Fiscaal jurist | MfN-registermediator

“Als mediator zorg ik ervoor dat conflicten tussen mensen worden uitgesproken en toegelicht, waardoor de angel er geheel of gedeeltelijk uit wordt gehaald. De vaak door het conflict verharde standpunten worden hierdoor verzacht, waardoor er meer lucht en ruimte komt voor een passende oplossing dat door beide partijen wordt gedragen.” Maak kennis met Jacqueline.

Achtergrond
Na mijn studies Nederlands recht en Fiscaal recht ben ik mijn loopbaan in 1990 gestart als fiscaal jurist bij Coopers & Lybrand. Vijf jaar later ben ik overgestapt naar VvAA, een grote zakelijke dienstverlener in de zorg, waar ik voor het eerst in aanraking kwam met zorgverleners en samenwerkingsverbanden in de zorg. Daar bekleedde ik diverse functies en heb als consultant menig samenwerkingsverband helpen opzetten. Samenwerken in de zorg is het credo, maar dit gaat niet altijd zonder slag of stoot. En zo rolde ik in het vak van mediation en ben ik sinds 2008 geregistreerd als MfN-registermediator.

Als mediator treed ik op in een brede range van conflicten, waarbij het zwaartepunt ligt bij het oplossen van samenwerkingsproblematiek en arbeidsconflicten. Hiertoe heb ik ook een specialisatie gevolgd bij het opleidingscentrum The Lime Tree.

Sinds 2012 ben ik als mediator en senior ondernemersadviseur werkzaam voor Countus Seres. Mijn standplaats is het Seres kantoor in Wageningen, maar ik werk landelijk.

Datum: 24-04-2019