Menu

Fusies en overnames

Je hebt ambities en wilt met je onderneming groeien. Dat kan onder andere door een overname, fusie of samenwerking met een andere onderneming. Dit is een spannend traject waarbij het belangrijk is op het juiste moment de juiste keuzes te maken. Een gedegen voorbereiding, een juiste beoordeling van de cijfers, het samenbrengen van verschillende bedrijfsculturen en het maken van duidelijke afspraken zijn cruciaal voor een succesvolle overname.

 

Waar moet je bij fusies en overnames op letten?

Hoewel bedrijven vaak groter worden als gevolg van een fusie of overname leidt dit niet altijd tot de verwachte groei. Door onvoldoende voorbereiding, hardnekkige cultuurverschillen of achtergehouden cijfers.

Wij zijn ervan overtuigd dat groei wel degelijk is te realiseren met een fusie of overname. Mits je het zorgvuldig aanpakt. Daarbij ondersteunen wij je. Zo kunnen we de match tussen bedrijven onderzoeken, zowel in strategisch, operationeel, cultureel als persoonlijk opzicht. We voeren due diligences uit, zoeken investeerders, onderhandelen over de financiering en testen de persoonlijke voorkeuren van de partijen. Daarnaast geven we aandacht aan de meest onderschatte succesfactor: cultuur. De zachte kant, die zich vroeg of laat vertaalt in harde resultaten.

 

Begeleiding bij fusies en overnames

We begeleiden je in het hele proces van de overname, fusie of samenwerking. Van het zoeken en bij elkaar brengen van partijen tot de begeleiding tot een definitief wederzijds akkoord. Met onze uitgebreide ervaring kan jij je concentreren op andere zaken die bij een fusie of overname komen kijken.

 

Meer weten?

Meer weten over begeleiding bij een fusie of overname? Vul het contactformulier in of neem contact op met een van onze adviseurs.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Datum: 26-07-2016