Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De overheid, klanten en medewerkers verwachten dat je als bedrijf je verantwoordelijkheid neemt als het gaat om duurzaam ondernemen. Maar hoe geef je hier precies invulling aan? Ben je net gestart met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en ben je vooral op zoek naar inzicht? Of ben je al toe aan een volgende stap en wil je jouw bedrijf met behulp van MVO beter profileren? Countus helpt je om jouw ambities te realiseren.

CO2-rapportage

Om te bepalen waar je staat op het vlak van MVO, is het allereerst belangrijk dat je weet wat je organisatie verbruikt. Zowel wat energie als brandstof betreft. Meten is weten. Deze metingen verwerk je in een CO2-rapportage.

Heb je inzicht in het verbruik en de uitstoot van je organisatie? Dan kun je gaan werken aan het reduceren ervan. De CO2-rapportage maakt het je makkelijker om hier doelstellingen voor te formuleren. Én je kunt tegelijkertijd werken aan bewustwording binnen je organisatie.

Certificering

Er zijn verschillende richtlijnen die je kunnen helpen bij de implementatie van MVO. Zo kun je bijvoorbeeld je CO2-voetafdruk bepalen, maar heb je ook uitgebreidere richtlijnen waarmee je inzicht krijgt in hoe je scoort op verschillende thema’s. Denk aan de internationale richtlijn ISO 26000, maar ook aan de CO2-prestatieladder, de MVO-prestatieladder en het keurmerk Lean & Green Personal Mobility. Deze richtlijnen helpen je om invulling te geven aan energie- en klimaatbewust ondernemen en hier structureel beleid voor te maken.

Inzicht en besparen

Countus helpt je graag om inzicht te krijgen in jouw duurzaamheidsinspanningen. Welke mogelijkheden zijn er binnen jouw organisatie om MVO in het beleid te implementeren? We ondersteunen je graag bij het inventariseren van kansen, verrichten van metingen en het geven van besparingsadviezen.

Direct contact

Meer weten over wat onze duurzaamheidsspecialisten voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met Ton Kock

×