Energietransitie

Het klimaat verandert. De gemiddelde temperatuur stijgt, de neerslag neemt toe en de dagen worden warmer. Om ervoor te zorgen dat de aarde niet verder opwarmt, heeft de Europese Unie een Klimaatakkoord ondertekend. Hierin staan maatregelen en afspraken voor de energietransitie waar jij je als Nederlandse ondernemer ook aan dient te houden.

Overstappen op duurzame energiebronnen

Eén van die maatregelen uit het Klimaatakkoord is het overstappen van fossiele brandstoffen op duurzame energiebronnen zoals zon en wind. Daarnaast is er in het akkoord veel aandacht voor energiebesparing, -opslag en -voorziening.

De energietransitie zorgt ervoor dat je als ondernemer op een nieuwe manier moet kijken naar het opwekken van energie. Denk aan het inzetten van windmolens, zonnepanelen, zonneparken en batterijopslag. Maar ook innovatieve machines die de uitstoot van stikstof terugdringen, denk aan slimme mestvergisters, zijn oplossingen waar je als ondernemer handig gebruik van kunt maken.

De wet- en regelgeving op het vlak van duurzaamheid vergt veel van ondernemers, dat realiseren onze adviseurs zich heel goed. Daarom helpen we je graag. Om samen duurzaamheidsdoelstellingen te bepalen en jouw duurzaamheidsprestaties in kaart te brengen zodat jouw bedrijf voorbereid is op de toekomst.

Direct contact

Meer weten over jouw rol in de energietransitie en ga je graag goed voorbereid de toekomst tegemoet? Neem contact op met Ton Kock

×