Menu

De nieuwe privacywetgeving: ben jij goed voorbereid?

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Deze wet raakt elk bedrijf dat persoonsgegevens verwerkt en heeft dus ook gevolgen voor ondernemers in de agro- en agribusiness.

 

Voor wie geldt deze wet?

De wet is van toepassing voor bedrijven die persoonsgegevens verwerken. Denk hierbij aan namen, adressen, telefoonnummers en e-mailadressen van personeel, klanten en leveranciers. Maar ook IP-adressen, cookies en andere persoonsgegevens die je vastlegt op papier of in een computer, telefoon of tablet.

Heb je bijvoorbeeld een website? Of personeel in dienst? Dan verwerk je persoonsgegevens en krijg je dus te maken met deze nieuwe privacywet.

 

Countus kennisavond AVG

Countus organiseert diverse kennissessies om je hierover te informeren. Onze juristen praten je bij en delen praktische tips die je direct kunt toepassen. Heb je de uitnodiging gemist? Aanmelden kan via de website van Countus.

 

Gratis Quickscan

Om snel inzicht te krijgen op welke thema’s omtrent de AVG je nog actie moet ondernemen en op welke punten je nog verbeteringen dient aan te brengen, heeft Countus een gratis Quickscan ontwikkeld.

 

Modellen en tools

Countus maakt je graag wegwijs in de nieuwe wetgeving. We hebben naast de gratis Quickscan verschillende AVG-modellen en tools beschikbaar die je hierbij helpen.

 

Niks doen is geen optie

Het is belangrijk om voor 25 mei te voldoen aan de regels van deze nieuwe wet. Doe je niets? Dan kun je hoge boetes krijgen. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft aangegeven strenger toe te zien op de naleving van de AVG.

Op onze website publiceren we regelmatig aanvullende en actuele berichtgeving over de AVG en hoe wij je hierbij kunnen helpen. Houd deze dus in de gaten!

 

Meer weten over de AVG?

Heb je vragen over de AVG-verplichtingen? Of wil je de gratis Quick Scan doen? We helpen je graag op weg.

Ik wil graag meer weten over de invoering van de AVG

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Datum: 04-05-2018

Reacties (1)

  • Reageren b.a.miedema

    05/05/2018 we willen graag een quick scan doen voor Miedema Agro B.V.

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.