Menu

De kracht van het delen: de groep weet meer dan jij alleen

‘Scientia Potentia Est’ is een uitspraak in het Latijn van Francis Bacon (1597). De zin betekent ‘kennis is macht’. Hiermee stelde Bacon dat kennis en scholing 1 van de belangrijkste dingen in het leven zijn. Voor ondernemers is het dus belangrijk om een klankbord te hebben waar je met allerlei vragen terecht kunt. Daarom zijn er de Countus studiegroepen.

 

Kennis delen binnen studiegroepen

Om je zo goed mogelijk te kunnen adviseren, werken bij Countus adviseurs met diverse achtergronden en specialismen. Van hen kun je – en mag je – een praktisch en goed antwoord verwachten. Daarnaast helpen we ondernemers verder vanuit het fenomeen studiegroepen. Binnen een studiegroep bespreken ondernemers uiteenlopende onderwerpen om elkaar zo verder te brengen.

Een extra variant van het delen van kennis is het laten zien van de praktijk waar je als ondernemer dagelijks mee te maken hebt. Zo leren ondernemers van ondernemers onder begeleiding van een specialist. Het ‘bij elkaar in de keuken kijken’ geeft het advies een toegevoegde waarde. Elke bedrijfstak kent namelijk zijn specifieke problemen. Het is dan ook bijzonder prettig dat naast een specialist meerdere ervaringsdeskundigen aanwezig zijn om je met raad en daad bij te staan.

 

Studiegroepen voor diverse branches

Countus begeleidt al jaren studiegroepen binnen diverse branches, zoals:

  • Akkerbouw
  • Melkveehouderij
  • Horeca
  • Recreatie

In een studiegroep bespreek je de thema’s die je belangrijk vindt voor de ontwikkeling van je bedrijf.

 

Countus Signaal Analyse

Om een zo goed mogelijke vergelijking te maken tussen de (soortgelijke) bedrijven wordt de informatie aangeleverd vanuit de Countus Signaal Analyse (CSA). Dit is een bedrijfsvergelijkend overzicht met dezelfde uitgangspunten en met diverse kengetallen. Dit maakt het vergelijken tussen de bedrijven objectiever en geeft in de regel voldoende gespreks- en discussiestof. Vanzelfsprekend worden ook actuele onderwerpen en de nieuwste ontwikkelingen met elkaar besproken.

Ik ben ervan overtuigd dat je van elkaar kunt leren en dat je daardoor als ondernemer sterker staat. Als individu iets oppakken gaat misschien wel sneller, maar als groep kom je verder.

Meer weten?

Wil je ook deelnemen aan een studiegroep? Vul het contactformulier in of neem contact op met Roelof Tuin.

✆ 06 526 81 761

 r.tuin@countus.nl

Ik wil graag meer weten over de studiegroepen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Roelof Tuin

Datum: 06-11-2018

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.