Menu

De ARBO-scan: dé oplossing voor gemotiveerde medewerkers

Als ondernemer met personeel weet je het maar al te goed: jouw medewerkers bepalen het succes van je bedrijf. Met gemotiveerde, inzetbare én energieke medewerkers kun je je bedrijfsdoelen behalen en speel je met succes in op de kansen in de arbeidsmarkt. Maar hoe zorg je ervoor dat ze inzetbaar blijven? De ARBO-scan helpt je daarbij.

 

Gemotiveerde medewerkers

Door als bedrijf veilige en gezonde arbeidsomstandigheden te creëren, zorg je ervoor dat medewerkers gemotiveerd en vitaal blijven. Bovendien krijg je grip op de verzuimkosten. Bij een medewerker die langdurig ziek is, kunnen de kosten namelijk al snel oplopen tot € 250 per dag. Daarbij moet je als werkgever voldoen aan de wet- en regelgeving en deze stelt steeds hogere eisen.

 

ARBO-scan

Door een ARBO-scan uit te voeren, krijg je inzicht in alle aspecten die van belang zijn voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden. En dat is precies wat je wil, want met een actief arbobeleid voorkom je niet alleen problemen, het levert je ook veel op.

 

Wat kan een ARBO-scan je bedrijf opleveren?

  • Je voorkomt verzuim en beheerst de belangrijkste arborisico’s
  • Vermindering van je verzuimkosten
  • Je voldoet aan de actuele wet- en regelgeving
  • Je krijgt inzicht in verzekeringen voor verzuim en WGA/WIA
  • Je houdt je medewerkers duurzaam en inzetbaar

 

Profiteer nu

Countus biedt de ARBO-scan nu eenmalig aan voor € 250 excl. btw. Deze scan helpt je om te voldoen aan de Arbowet. Bovendien zorgt het voor een prettige, veilige én gezonde organisatie.

 

Meer weten?

Wil jij weten hoe je je arbobeleid kunt verbeteren? En hoe je kunt besparen op verzuimkosten? Wij denken graag met je mee. Vul het contactformulier in of neem contact op met Ben Spenkelink.

✆ 06 150 778 44

✉ b.spenkelink@countus.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Gertie de Vries

Datum: 09-07-2019

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.