Menu

Countus lid van Bio-energiecluster Oost-Nederland (BEON)

Countus is per 2019 lid van het Bio-energiecluster Oost-Nederland (BEON). Het BEON is een samenwerkingsverband van bedrijven en instellingen die actief zijn op het gebied van bio-energie. Door ons hierbij aan te sluiten, kunnen we toegevoegde waarde leveren voor de BEON-leden die samen met ondernemers en/of grondeigenaren duurzame energie willen opwekken en exploiteren.

 

Geweldige innovaties

BEON is een slagkrachtige samenwerkingsorganisatie. De partners van het BEON lanceren geweldige innovaties. Het biogashubproject in Noord-Deurningen en de installatie van een biomassa energiecentrale die permanente energie levert in de vorm van stoom voor FrieslandCampina zijn hier voorbeelden van.

Net zoals andere vormen van duurzame energie heeft bio-energie veel potentie. Om de ambities in het programma Nieuwe Energie Overijssel 2017-2023 te bereiken, wil het BEON daarom partners en initiatieven die bijdragen aan de energietransitie met elkaar verbinden. Ook stelt BEON nieuwe subsidies op maat beschikbaar voor lokale initiatieven.

Daarnaast zetten de overheden stevig in op de duurzame opwekking van energie door combinaties van windturbines, zonnepanelen, geothermie, biomassa en andere duurzame energiebronnen te ondersteunen.

 

Nieuwe initiatieven ontwikkelen

De BEON-leden hebben zich gecommitteerd aan de doelstellingen en willen met hun alliantiepartners nieuwe initiatieven in de opwekking van nieuwe energie helpen ontwikkelen en realiseren. Kijk voor meer informatie op de website van het Bio-energiecluster.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over het Bio-energiecluster en de rol van Countus? Vul dan het contactformulier in of neem contact op met Sanne Koster van Groos voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

✆ 06 139 64 504

 s.kostervangroos@countus.nl

Meer weten over het Bio-energiecluster?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Sanne Koster van Groos

Datum: 11-01-2019

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.