Menu

Btw-correcties 2017 vóór 1 april 2018 digitaal doorgeven

Heb je over 2017 te weinig btw betaald? Dan ben je verplicht dit te herstellen. Geef je btw-correcties vóór 1 april 2018 door aan de Belastingdienst om een boete te voorkomen.

 

Belastingrente betalen

Geef je het te weinig betaalde bedrag alsnog voor 1 april 2018 aan bij de Belastingdienst, dan hoef je over het te laat aangegeven bedrag geen belastingrente te betalen. Bij de correctie na 1 april 2018 brengt de Belastingdienst de belastingrente over het te betalen bedrag in rekening.

 

Verzuimboete

In beginsel wordt over de te weinig betaalde btw een verzuimboete van 5% van het btw-bedrag opgelegd. Is het bedrag dat je moet betalen lager dan 20.000 euro of minder dan 10% van het te betalen btw-bedrag, dan legt de inspecteur echter geen boete op.

 

Suppletie-aangifte digitaal

Vanaf 1 januari 2018 kun je de correctie alleen nog digitaal indienen. Dit kan via de website van de Belastingdienst of met je eigen software. Lukt het niet? Dan kunnen wij de suppletie uiteraard voor je verzorgen.

 

Correcties van 1.000 euro of minder

Betreft het correcties van 1.000 euro of minder? Dan hoeft je geen suppletie aan te geven. Je mag de correcties in dit geval verwerken in de eerstvolgende aangifte.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de btw-correcties? Vul het contactformulier in of neem contact op  met Halbe van den Berg.

✆ 06 103 62 602

h.vandenberg@countus.nl

Ik wil graag meer weten over btw correcties

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Halbe van den Berg

Datum: 23-02-2018

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.