Menu

Beschikking fosfaatrechten ontvangen? Let op de bezwaartermijn

Inmiddels zijn de eerste weken voor het indienen van bezwaar tegen de beschikking fosfaatrechten voorbij. Als je bezwaar wilt maken, moet dit namelijk binnen zes weken na dagtekening. Na deze termijn staat de beschikking vast en daarmee het aantal fosfaatrechten dus ook. Controleer de gegevens dus goed én op tijd.

Controle beschikking fosfaatrechten

Het kan namelijk voorkomen dat de beschikking onjuiste gegevens en aantallen bevat. Ook komt het soms voor dat bedrijfsoverdracht nog niet is verwerkt. Ben je het niet eens met de gegevens? Dien dan op tijd je bezwaar in. Uiteraard kunnen wij je beschikking controleren en indien nodig het bezwaar verzorgen.

 

Knelgevallenregeling

In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor de knelgevallenregeling. Dit is een voorziening om ondernemers te compenseren die onevenredig worden benadeeld door de toepassing van de peildatum van 2 juli 2015. Als melkveehouder kom je in aanmerking voor deze regeling als de toegekende fosfaatrechten door buitengewone omstandigheden lager uitvallen. Denk hierbij aan ziekte of overlijden, een dierziekte, bouwwerkzaamheden, vernielingen, de realisatie natuur of infrastructuur of als je een starter bent.

 

Wil je gebruikmaken van de knelgevallenregeling? Dan moet je je uiterlijk 31 maart 2018 aanmelden bij RVO. Lever hierbij de juiste bewijsstukken mee.

 

 

Meer weten?

Heb je vragen over jouw specifieke situatie of over het indienen van bezwaar? Vul het contactformulier in of neem contact op met Aagje Tymersma.

✆ 06 578 41 729

✉ a.tymersma@countus.nl

Ik wil graag meer weten over de pachtprijzen 2018

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Aagje Tymersma

Datum: 09-02-2018

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier je mening. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.