Menu

Kennis- en informatiebijeenkomst voor ondernemers

26 november 2019
19:00 - 22:00
Achthoevenweg 28, Staphorst

Dinsdagavond 26 november organiseert kantoor Staphorst voor het 6e jaar een kennis- en informatieavond met 4 seminars. Ben jij ook bezig met 2020? Wil je je voorbereiden op de toekomst en eventuele risico’s en kansen uitwerken? Mis deze avond dan niet!

Hieronder vind je een overzicht van en korte toelichting op de 4 interessante en actuele seminars die gegeven worden door onze specialisten.

1. Fiscale actualiteiten 2019/2020

Ook in 2020 en volgende jaren zal er weer het nodige wijzigen op fiscaal gebied. Welke effecten hebben de tariefwijzigingen, de verlaging in het tarief van de aftrekposten, de voorgestelde wijziging van de box 3-heffing en de rekening-courantmaatregel op jou en jouw onderneming?

In dit seminar gaan we in op de betekenis van de verschillende wijzigingen voor jou en worden tips gegeven om hier tijdig op te kunnen anticiperen. Laat je informeren en inspireren! Dit seminar wordt gegeven door Franziska van der Tempel.

franziska van der tempel

2. Loon actualiteiten 2020

Grote gevolgen voor werkgevers door de WAB. Per 1 januari 2020 gaat de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) van kracht. De WAB heeft invloed op de ketenregeling, de transitievergoeding, het ontslagrecht en flexibele werknemers. Wees voorbereid en voorkom onnodige risico’s door je over de WAB te laten informeren tijdens dit seminar. Dit seminar wordt gegeven door Lijsje Slager en Sanne van Dam.

lijsje slager sanne van dam

3. Fiscale aspecten bedrijfsoverdracht

De bedrijfsopvolgingsregeling: het (deels) schenken van jouw onderneming aan jouw opvolger. Bij overdracht van jouw onderneming kun je eventueel (een deel van) de waarde schenken.

In dit seminar gaan we in op de voorwaarden die daarbij gelden en welke belasting je kunt besparen. Indien de opvolger 1 van je kinderen is. Hoe kun je de andere kinderen dan eventueel compenseren? Alle ins en outs van de bedrijfsopvolgingsregeling, met voorbeelden, komen aan bod tijdens dit seminar. Een must voor elke ondernemer die de gedachte heeft om (op termijn) de onderneming over te dragen en daarbij overweegt om (een deel van) de onderneming te schenken.

Frans Wind

4. Wat heb je geregeld als jou iets overkomt?

  • Geen testament? Is de wet dan goed genoeg voor jou?
  • Heb je huwelijkse voorwaarden, maar houd je deze niet bij?
  • Wat is belangrijk bij het krijgen of doen van een schenking!
  • Een ernstig ongeval of medische aandoening? Wat gebeurt er met jouw bedrijf.

In het seminar actualiteiten familie- en erfrecht geeft Henriëtte Strik je antwoord op bovenstaande en andere veel voorkomende vragen uit de Countus praktijk.

Programma

19.00 uur ontvangst

19.15 uur seminar

20.00 uur pauze

20.15 uur seminar

21.00 uur netwerkborrel

22.00 uur afsluiting

Aanmelden

Heb je interesse in 2 van de 4 seminars? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

Aan de seminars zit een maximum aantal deelnemers verbonden. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Meld je aan voor de kennis- en informatiebijeenkomst

    *Geef je voor minimaal 2 seminars op
    Wil je in het veld opmerkingen de naam van de tweede persoon noteren
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.