Menu

Kennis- en informatieavond voor ondernemers

28 t/m 28 november
19:00 - 22:30
Achthoevenweg 28, Staphorst

Dinsdagavond 28 november aanstaande organiseert kantoor Staphorst een kennis- en informatieavond met seminars.

Op deze avond kun je 2 seminars volgen. Aansluitend ben je van harte uitgenodigd op de netwerkborrel. Onderstaand een overzicht van de 5 seminars die gegeven zullen worden.

 

  1. Geautomatiseerd en digitaal boekhouden en rapporteren is de toekomst

Tijdens dit seminar geven we aan wat voor invloed automatisering heeft op de administratie, de financiële rapportages en op jouw onderneming. Blijf je handmatig boeken of laat je volledig geautomatiseerd de boekhouding verwerken? Hoe werkt dit, hoe ziet het eruit en is het efficiënter, zijn vragen die aan de orde komen. Ga je mee met de ontwikkelingen op dit gebied, wil je zien wat de mogelijkheden zijn en waar het naar toe gaat op dit gebied dan is dit een seminar welke je niet mag missen. Het seminar zal gegeven worden door Bert Kuijers, ondernemersadviseur Countus Staphorst.

 

  1. De do’s en dont’s van de omzetbelasting

In dit seminar zullen de basisbeginselen van de wet Omzetbelasting belicht worden. Doe je zaken over de grens, dan kent de Wet op de Omzetbelasting speciale regels. Ook wanneer je te maken krijgt met vastgoed (verkoop of aankoop) gaan de alarmbellen af bij het onderwerp omzetbelasting.

Bijna elke ondernemer heeft te maken met omzetbelasting. Lastige zaken komen aan de orde maar de wet kent ook hele simpele zaken. Vrijstellingen binnen de omzetbelasting en de do’s en dont’s komen aan de orde. Dit seminar wordt gegeven door Halbe van den Berg, senior btw-specialist bij Countus.

 

  1. Fiscale gevolgen nieuwe kabinetsplannen

In dit seminar wordt ingegaan op de fiscale gevolgen van de kabinetsplannen. De belangrijkste wijzigingen van het Belastingplan 2018 én de fiscale plannen van het nieuwe kabinet Rutte III komen aan bod. Met name die laatste plannen zijn ingrijpend. Wat betekent dat voor jou als ondernemer?

Zit ik nog wel in het goede fiscale jasje? De toekomstige verschillen in belastingdruk van eenmanszaak, vennootschap onder firma, B.V.’s en directeuren-grootaandeelhouder komen aan bod. Wellicht een reden om eens te kijken of je niet moet switchen van B.V. naar eenmanszaak, of wellicht juist andersom. Een boeiend onderwerp voor zowel de ondernemer die een eenmanszaak heeft of vennoot is, als voor de ondernemer die vanuit een B.V. zijn bedrijf exploiteert. Dit seminar wordt gegeven door Franziska van der Tempel en Frans Wind, beiden betrokken bij Countus Staphorst als fiscaal adviseur.

 

  1. Duurzaamheid voor het MKB: de handen uit de mouwen!

Ondernemend Nederland bevindt zich in een transitie. Waar duurzaam ondernemen een aantal jaar geleden nog als bijzonder werd gezien wordt het meer en meer de norm. Ook voor jou als MKB’er heeft dit consequenties. Want als ze dat al niet doen, zullen klanten binnen niet al te lange tijd van jou eisen dat je concreet invulling geeft aan duurzaamheid. En dan hebben we het nog niet eens over de nieuwe generatie medewerkers die veel liever werkt voor een duurzaam bedrijf. Maar waar begin je nu als MKB’er? Uiteraard niet met dikke beleidsdocumenten, maar met een praktisch plan van aanpak!

De duurzaamheidsspecialisten van Zienergie (dochterbedrijf van Countus) praten je bij met verhelderende tips & tricks. Dit seminar wordt gegeven door Sander Zondervan, adviseur duurzaam ondernemen bij Zienergie.

 

  1. Ontwikkelingen rondom jouw personeel: ga je betalen of besparen?

De ontwikkelingen in de wetgeving rondom jouw personeel staan de laatste jaren niet stil. Tijdens dit seminar staan wij wel even stil bij een aantal belangrijke onderwerpen waar voor jou als ondernemer aanzienlijke besparingen te behalen zijn. Termen als loonkostenvoordeel en werkkostenregeling en de kansen hieromtrent zullen voor jou een stuk helderder zijn na dit seminar. Ga je betalen of besparen? Dit seminar wordt gegeven door Ronald Hovens, personeelsadviseur Countus Staphorst

 

Inschrijven

Vooraf aanmelden voor deelname aan deze seminars is verplicht, dat kan door onderstaand formulier in te vullen. Aan de seminars zit een maximum aantal deelnemers verbonden. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Programma

19.00 uur ontvangst

19.15 uur seminar

20.00 uur pauze

20.30 uur seminar

21.15 uur netwerkborrel

Aanmelden seminars

    Wilt u in het veld opmerkingen de naam van de tweede persoon noteren
    Graag 2 keuzes maken
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.